Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana´daki ´Gençlik Kentleşme İçin Eylemde´ programına katıldı

Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Ocak 2023 15:50
Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana´daki ´Gençlik Kentleşme İçin Eylemde´ programına katıldı
Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana´da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.Erasm
Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana´da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.
Erasmus + Programı, Avusturya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde adlı uzun dönem stratejik ortaklık projesi kabul edildi. Türkiye´nin farklı kentlerindeki gençlerin yurt dışı hayalini gerçeğe dönüştüren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari de, 6-8 Aralık 2022 tarihleri arasında Viyana´da gerçekleştirilen ve dernek başkanlarının yer aldığı toplantıya katıldı.
Avusturya, Türkiye, Almanya, Romanya ve İtalya ortaklığı ile uygulanacak ve Şubat 2024´e kadar sürecek olan proje çerçevesinde, 15-21 Ocak tarihleri arasında Sardinya- İtalya´da bir eğitim kursu gerçekleştirilecek, her kuruluştan 2 kişinin katılacağı bir eğitim olacak. Eğitim kursu sonrasında ise her ortak kuruluş, kendi ülkelerinde örnek kentleşme uygulamaları inceleyecek, araştırmalar yaparak gençlerle birlikte ´Başta gençler olmak üzere, nasıl bir kent istiyoruz´ konusunda bir program hazırlanacak. Projenin sonunda ise oluşturulan öneriler kitapçığı ve tüm çıktılar kent yöneticileri ile paylaşılacak.
Ayrıca, proje esnasında tespit edilen ilgili konularda da projeler hazırlanarak hayata geçirilecek.