casino siteleri

Gürcistan ile enerjide iş birliği

Gündem Haber Girişi : 09 Nisan 2015 22:05
Gürcistan ile enerjide iş birliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze, Türkiye ile Gürcistan arasında enerji iş birliğini kapsayan anlaşmayı imzaladı.

Deprem konutları

Yıldız, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma"nın imza töreninde yaptığı konuşmada, iki ülkenin dostluk ve kardeşlikle bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye ile Gürcistan'ın sadece komşu değil, aynı zamanda kardeş iki ülke olduğuna vurgu yapan Yıldız, iki ülkenin yüksek düzeyli stratejik ilişkilerinin birçok projenin doğmasına sebep olduğunu, yeni projelerin tesis edilmesiyle ilişkilerin daha da güçlendirileceğini aktardı.

Bakan Yıldız, özellikle enerji sektöründe komşuların birbirine lazım olduğuna işaret ederek, "Gürcistan'ın enerji ihtiyacı olduğunda bizim, bizim enerji ihtiyacımız olduğunda da Gürcistan'ın katkı koyduğunu görüyoruz. Birbirimize ithalat ve ihracat yaptığımız kalemler var" dedi.

Gürcistan ile Türkiye'nin TANAP'ta birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu dile getiren Yıldız, anlaşmanın ülkelere ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze de iki milletin asırlardır dostluğu olduğunu, hükümetler olarak buna her türlü katkıyı verdiklerini ve vereceklerini söyledi.

Gürcistan'a yatırım yapan şirketlerin, devlet olarak her zaman yanında olacaklarının altını çizen Kaladze, anlaşmanın enerji konusunda çok önemli konuları içerdiğini, iki ülkeyi de başarıya götüreceğini ifade etti.

Kaladze, geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Paravani Hidroelektrik Santrali gibi projelerin devam edip etmeyeceği sorusu karşısında Anadolu Grubu'nun bu projeyi başarılı şekilde yaptığını, devam eden projelerinin bulunduğunu ve Gürcistan'da kalmayı planladığını kaydetti.

Anlaşmanın içeriğine ilişkin bilgi veren Kaladze, anlaşmanın önemli içeriklerinden birinin yeni iletim hattı yapılması olduğunu, gerçekleştirilecek çalışmalarla mevcut elektrik akışının artırılacağını söyledi.

YouTube Haber arası

Konuşmaların ardından anlaşma, Bakan Yıldız ve Kaladze tarafından imzalandı.