casino siteleri

Gürkan'a göre Üniversite var ama Üniversite yokmuş

Siyaset Haber Girişi : 19 Ekim 2021 21:55
Gürkan'a göre Üniversite var ama Üniversite yokmuş
Gürkan'a göre Üniversite var ama Üniversite yokmuş

Doğu’da eğitime 10 yılda büyük çapta yatırım bütçesi ayıran ve Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent, Erzurum’dan sonra yönünü Malatya’ya çevirdi. Bilkent’in Malatya’da yüzlerce dönüm üzerine inşa edeceği okulların eğitim kampüsleri konuşulurken, projenin içerisinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın özellikle vurguladığı ‘üniversitenin’ yer almadığı öğrenildi.

Deprem konutları

 

Bu Sabah Gazetesinden Belgizar Abiri Şimşek'in haberine göre TBMM'nin 2006’da aldığı kararla Erzurum’dan sonra Malatya’ya yatırım yapan Bilkent’in Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açıklamalarına bakıldığında Bilkent burada üniversite kuracak. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Gürkan’ın üniversite düşüncesi sadece hayalde kalacak. Zira yönetmelik, vakıf üniversitelerin başka bir ilde üniversite açmasına izin vermiyor. 15 yıl önce Erzurum’da hayata geçirilen Bilkent, henüz orada üniversite yapamazken nasıl Malatya’da bu girişime kalkacağı ise merak konusu.

 

Konu hakkında Büyükşehir Belediyesi’nin basına servis ettiği haberlerde, Gürkan’ın ağzından 375 bin dönüm üzerine 350 milyonluk yatırımın Malatya ile buluşacağına yer verilip; ilerde de üniversitenin yapılacağı söylenmişti. Edindiğimiz bilgilere göre, projede üniversite kampüsü çizimlerde yer almazken; üniversiteye yer ayrılmış durumda. Projesi belli olan okulların detayları incelendiğinde anaokulu, ilk-ortaokul ve lisenin olduğu görülüyorken; ‘üniversitenin’ projede olmadığı dikkatimizden kaçmadı.

YouTube Haber arası

Bu Sabah Gazetesi