GÜRKAN: E-BELEDİYECİLİK ÜZERİNDEN 300 BİN TL’LİK İŞLEM YAPILDI

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 05 Haziran 2015 13:28
GÜRKAN: E-BELEDİYECİLİK ÜZERİNDEN 300 BİN TL’LİK İŞLEM YAPILDI
Battalgazi Belediyesi Bel

2015 yılı ilk 5 aylık aylık verileri açıklayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmetleri online olarak kullananların büyük çoğunluğunun il dışında yaşayan vatandaşlar olduğunu söyledi.

Sanal Instagram haber içi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir olduktan sonra Belediyecilik hizmetlerinin bir kısmını Battalgazi Belediyesi olarak devraldıklarını belirterek, vatandaşa en kaliteli  hizmeti en kolay ulaştırmak için çalışmaların artarak sürdüğünü belirtti.

E-BELEDİYECİLİK ÜZERİNDEN 300 BİN TL’LİK İŞLEM YAPILDI

 Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “ Verileri Paylaşmak gerekirse, 2015 Mayıs ayı sonuna kadar 1.500 civarında kullanıcı tarafından, e-belediye hizmetlerinden faydalanılmış. Özellikle il dışında yaşayan Malatyalı vatandaşlarımızın e-belediye uygulamasını yoğun olarak kullandığını gördük. Battalgazi Belediyesi olarak sadece e-belediyecilik üzerinden yaklaşık 300 bin TL’nin üzerinde tahsilat yapıldı. Vatandaşımız zaman kaybı yaşamadan internet üzerinden kolay bir şekilde işlemlerini yapabiliyor. E-belediyecilik sistemi üzerinden 1.300 vatandaşımız emlak vergisi ve Çevre temizlik Vergisini yatırmıştır. Bu kişilerin çoğunluğu il dışında ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Belediyemizin hizmet alanı içinde yer alan emlak ve işyerlerinin vergilerini zaman ve zahmetsizce ödenmesi adına e-belediye uygulaması içerisinde online ödeme imkanı getirilmiştir. Halkımız internet üzerinden www.battalgazi.bel.tr  adresinde yer alan "E-BELEDİYE"  uygulamasından kullanıcı kaydı yaptıktan sonra gerekli idari onayının ardından sistemi kullanabilmektedir. Bu sayede vatandaşlarımızın zaman kaybı olmadan vergilerini kolaylıkla ödeyeceklerdir. İler ki bir aşamada online beyan ile beyanlarını da verebileceklerdir” dedi.

ÇAĞRI MERKEZİ TARAFINDAN 4 BİN İŞLEME CEVAP VERİLDİ

Çağrı Merkezi ile açıklamalarını sürdüren Başkan Gürkan, Mayıs ayı sonuna kadar 4 bin civarında işleme cevap verildiğini belirterek,”Battalgazi Belediyesi olarak halkımızın belediyemize erişimini kolaylaştırmak ve hizmetlerimizin doğrudan sunulmasını, hız ve etkinliğini artırmak adına "ÇAĞRI MERKEZİ" kurulmuştur. Halkımız 444 65 95 nolu çağrı merkezini arayarak veya www.battalgazi.bel.tr  adresi üzerinden "İletişim Formu" nu kullanarak belediyemize ulaşabilirler. Çağrı Merkezimiz hafta içinde  07:30 ile 22:30 saatleri arasında çağrılara cevap vermektedir. Hafta sonu 08:00 ile 17:00 saatleri arası çağrılar karşılanmaktadır.” Dedi. 

 

İlhan içen  haber arası