casino siteleri

Hala Duymayan Kaldı mı UCİM'İ?

Yazımda bu konuya yer vermemin sebebi, tarihimizdeki güven kırıcı dönüm noktalarından sonra dernekler, cemaatler veya diğer topluluklara duyulan önyargılı davranışlardır. Her topluluk sırf menfaat elde etmek için kurulmadığı gibi yazıma konu olan UCİM derneği faaliyetlerini çocuklarımıza yöneltmiş, şeffaf, samimi, gönüllü, güvenilir ve SİYASET/PARTİLER ÜSTÜ bir dernek olmasıyla da ön plana çıkıyor. 

Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, pandemi nedeniyle o eski günlerdeki coşkusundan çok uzak bir şekilde gerçekleşti. Fakat tüm bu burukluğun yanında UCİM adlı dernek güne damgasını vurmayı başardı. Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun öncü olduğu ve pek çok ünlünün de (hemen aşağıdaki fotoğrafta canlı yayına katılan ve kampanyaya destek olan ünlülerden bazıları bulunuyor) desteklediği kampanyayla 1 milyon liranın üzerinde bağış toplayan UCİM Derneği, toplanan bu bağışlarla şu anda 8 şehre önleme merkezi açılacağını duyurdu. 

 

 

Halkımız nezdinde, bir derneğin faaliyetleri kadar kurucularının da önemli olduğu bilinciyle beraber derneğin kurucuları ve yöneticilerine değinmek istiyorum. 

UCİM derneği genel başkanı Saadet Öğretmen olarak tanınan Saadet ÖZKAN, başarılarıyla adından uzun süreler bahsettirecek gibi. UCİM derneğinin başarılı faaliyetleri yanında Kişisel Gelişim uzmanı, Yaşam Koçu, Öğrenci Koçu, Performans Koçluğu, Trainers Training, Gestalt Therapy, Hypnosis Master, NLP alanındaki çalışmaları da oldukça dikkat çekici.

 

Dünyada her sene sadece 12 kadına verilen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü zamanın First Lady’si Melania Trump’ın elinden almasıyla yoğun ilgi duyulmaya başlandı kendisine. Tabi bu ödül öylesine verilmemişti öğretmenimize. İzmir Menderes’te 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağlayarak 82 yıl 6 ay hapis cezası almasını sağlayan Saadet Özkan, verdiği mücadeleyle dünyaya bu ödülü neden aldığını gösterdi. 

Onu sosyal medyadan da takip edecek olursanız, ekibiyle beraber çocuklar için ne denli mücadeleler verdiğini, adeta hayatını çocuklara vakfettiğini göreceksiniz. Türkiye’de, yanıbaşımızda yaşanan ama kimsenin dile getirmeye cesaret edemediği canhıraş vakaları, kimi zaman tek başına kimi zaman yanında cübbelerini giymiş avukatlarla bağırarak anlatmaktan geri durmuyor. 

Diğer yandan “Allah her erkeğe anne vicdanı versin.” Sözünün sahibi, iş insanı ve UCİM derneğinin mücadeleci kurucularından genel başkan yardımcısı Yücel CEYLAN. Geçmiş dönemlerde siyasetle uğraşmışsa da bu dernekteki mücadelesi, tüm insanlığın ortak çabası olması gereken çocukların cinsel istismarı ve sağlıklı gelişimleri konularında ilerliyor. Her paylaşımında o samimi mücadeleden bir iz bulabiliyorsunuz. Avukat olarak kendisini bir konuda daha tebrik etmek isterim ki; o da istismarcıların fotoğraflarını korkmadan cesurca paylaşabilmesidir. Bu tür gönüllülük hareketlerinde toplumun tüm kesimleri tarafından takdir edilmenizin mümkünü bulunmuyor ne yazık ki. Öyle sanıyorum ki paylaşılan her gönderinin ardından tehdit mesajları birbiri ardına sıralanmıştır. Bunun örneklerini şahsım da dahil olmak üzere gönüllü projelerde yer alan çoğu insan yaşamıştır. “Hem suçlu hem güçlü” anlayışının egemen olduğu bu dönemde böylesine bir cesaret ancak takdir edilebilir.

DERNEĞİN İÇYAPISI VE FAALİYETLERİNE DÖNECEK OLURSAK; Ucim, kısa sürede tüm Türkiye’de 55 ilde yapılanması ve 50.000’den fazla gönüllü üyesi olan bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Mersin Merkez binası, Antalya, Erzurum’da bulunan temsilcilik ofisleri ile İzmir’de bulunan Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Merkezi ve 55 ildeki gönüllü yapılanması ile ülke çapında aktif biçimde faaliyette bulunan bir dernektir.

"ÇOCUKLAR KONUŞACAK, UCİM YANLARINDA OLACAK!" sloganıyla yola çıkan dernek, çocuk istismarının önlenmesi amacıyla eğitim, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üzerinde çalışmayı amaç edinmiştir kendisine. Bu kapsamda birçok ilde alanlarında uzman olan hocalarca hem yetişkin hem çocuklara farkındalık eğitimleri verilmektedir.

Şu anda sadece İzmir’de bulunan fakat yakın bir gelecekte 8 şehirde daha kurulacak olan Önleme Merkezleri, zamanla tüm Türkiye’de açılarak binlerce davada çocuklara hukuki destek sağlamayı hedefliyor. Bununla beraber UCİM Derneği, yüzlerce çocuğa rehberlik hizmeti vermek ve proje kapsamında tam zamanlı avukat ve ruh sağlığı uzmanları ile faaliyet göstermek için çalışmalarını hızlandıracağa benziyor. 

Ucim derneği, Çocuk istismarı mağduru çocukların şikayet, takip ve hukuki her türlü iş ve işlemlerinde mağdurlara destek olup, sıkıntılı süreçlerinde yanlarında olmaktadır. 

 

Şahsımın da faaliyetlerine bizzat iştirak ettiği ve etmeye de devam edeceğim kamuya yararlı bu dernek sayesinde umuyorum ki sağlıklı, bilinçli ve “farkındalık seviyesi yüksek” çocuklarımız kendi geleceklerini imar edebilecekler.

Mavi kelebeğimizin ömrünün uzun olması, başarılarının devamı temennisiyle…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.