İbrahim Gezer istifa etti

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 27 Temmuz 2020 23:20 Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 23:21
İbrahim Gezer istifa etti
Ali Babacan'ın DEVA Partisi 90 kişilik Kurucular Kurulu Listede BİLSAM eski Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer de yer almıştı.

 

Sanal Instagram haber içi

Ali Babacan'ın DEVA Partisi 90 kişilik Kurucular Kurulu Listede BİLSAM eski Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer de yer almıştı.

Prof.Dr. İbrahim Gezer DEVA Partisi Kurucular listesinde yer aldığı için BİLSAM’dan istifa ettiği ni duyurdu

 

 

 

Gezer;Değerli Dostlar…

Bilindiği gibi 2005 yılında kurulan BİLSAM, yaklaşık 15 yıldır başta eğitim, araştırma ve yayıncılık olmak üzere birçok alanda faaliyet yürütmektedir. Bu süreçte BİLSAM, yüzlerce arkadaşımızın destansı takım çalışması ve maddi-manevi katkısıyla, fiziki altyapısını tamamlamış, yerel, ulusal ve uluslararası boyutta yüzlerce projenin gerçekleştirilmesine öncülük etmiş ve yürüttüğü bu çalışmalara, başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuzun hemen her kesiminden on binlerce insanımız iştirak etmiştir.

Mevcut haliyle ülkemizin en seçkin sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelen BİLSAM’ın bu anlamlı yolculuğuna eşlik eden ve katkı sağlayan bütün takım arkadaşlarıma, üyelerimize, kurum çalışanlarına, projelere maddi destek sağlayan hayırsever dostlarımıza ve faaliyetlerimize katılan bütün insanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.

Bununla birlikte, ülkemizde özellikle son yıllarda yaşanan politik sorunlar ve yaşanan kutuplaşma, insanlarımızın eleştiri yapabilme ve özgürce siyasal tercihte bulunabilmelerini alabildiğine zorlaştırmıştır. Siyaset bu haliyle, maalesef, bir hizmet yarışı olmaktan çıkarılarak, adeta, dost-düşman karşıtlığına indirgenmiştir.    

Bütün bu sebepler yüzünden, bir siyasal partinin kurucular kurulu üyesi olmaktan kaynaklanan siyasal kimliğimin, kurum mensuplarını kaygıya sevk etme ve bu güzide kuruluşumuzu olası dedikoduların, kötü niyetli yayıncılığın ve ölçüsüz siyasi hesaplaşmaların hedefi haline getirme ihtimali nedeniyle yaklaşık 15 yıldır büyük bir onurla taşıdığım BİLSAM üyeliğinden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum.

Bununla birlikte daha adil, özgür ve çoğulcu bir ülke ve dünya arayışımız ve mücadelemiz, farklı kulvarlarda da olsa, bundan sonra da devam edecektir. Bu kararımın yegâne sebebi, ömrümün en verimli 12 yılını adadığım BİLSAM’ın, ülkemizin geçmekte olduğu bu sıkıntılı dönemlerde bir zarar görmesine mani olmaktır.  

Yakın geçmişte yaklaşık 8 yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüttüğüm BİLSAM, oturmuş kurumsal kimliği, zengin insan kaynağı, engin birikimi ve modele dönüşmüş yapısıyla bundan sonra da ilimize, ülkemize ve insanımıza hizmet etmeye devam edecektir. Bu konuda BİLSAM’ın kurumsal birikimine ve geride kalan arkadaşlarıma güvenim tamdır.

İlhan içen  haber arası

Bütün dost ve arkadaşlara duyurulur… açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hamit 28 Temmuz 2020 00:07

    Hayırlı olsun. Yolu açık olsun. Keşke böyle birşeye gerek kalmasa eskisi gibi bilsam her düşünceden insanın bir araya gelip bilim sanat kültür ve Malatya adına birlikte birşeyler ürettiği bir mekan olsa.

  • Murat 27 Temmuz 2020 23:33

    Doğru bir hamle, bilsam partiler üstü bir çatı. Parti ile bagdastirilmasina zemin hazırlıyordu. Keşke aynı erdemi diğer siyasilerde gosterebilse