İnönü Üniversitesi'nde Şok Karar

İnönü Üniversitesi Yerleşkesindeki Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi Aniden Kapatıldı

İnönü Üniversitesi'nde Şok Karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnönü Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Mustafa Fuat Kaplan Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi, velilere ve öğretmenlere haber verilmeden aniden kapatıldı. Üniversite yönetimi tarafından alınan kararın ardından okul, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Ancak bu süreç hem çocukları hem de öğretmenleri mağdur ederken, hastane çalışanlarının da büyük sıkıntı yaşamasına neden oldu.

 

2021 yılında temeli atılan ve 2023’te hizmete açılan okul, hayırsever iş insanı merhum Mustafa Fuat Kaplan tarafından üniversite personeli ve özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarının çocukları için yaptırılmıştı. Modern imkanlarıyla kısa sürede büyük bir ihtiyacı karşılayan okulun bu şekilde kapatılması tepkilere yol açtı.

 

Velilere ve Öğretmenlere Bilgi Verilmedi

Kapatma kararı ani bir şekilde alınırken ne öğretmenlere ne de velilere herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bu durum, eğitim kadrosunu belirsizlik içinde bırakırken, çocukların düzenini de bozdu. Veliler, “Okulun kapatıldığını çocuklarımızı bırakmaya geldiğimizde öğrendik” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

MEB’in Sistemi Sorunlu

Okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesinin ardından eğitim-öğretim faaliyetleri devam etse de önceki düzen tamamen değişti. Daha önce üniversite ve hastane personelinin çalışma koşullarına göre eğitim veren kurum, artık yalnızca MEB’in belirlediği mesai saatlerinde hizmet veriyor. Oysa hastane çalışanları vardiyalı ve nöbetli çalışıyor. Bu nedenle en çok ihtiyaç duydukları günlerde okulun kapalı olması ciddi bir sorun yaratıyor. Üniversite ve sağlık personeli, “Bizim çocuklarımız nereye gidecek?” sorusuna yanıt arıyor.

WhatsApp İhbar Hattı
0 552 717 08 44
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme

Malatya Sanal Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!