casino siteleri

İnsana Yatırım

Dilimizde plesenk haline gelen ''Bizi Biz Yapan Değerler'' deyimini her platformda kullanırız..Ancak icra konusunda atılan adımların yetersiz kaldığına şahitlik ediyoruz..

Betona yatırımda bayağı yol kat ettik..

Şehrin imarı noktasında yollar,köprüler,hastaneler,barajlar, kaldırımlar,parklar vs..

Merhum Turgut Cansever'in ''Şehri İmar Ederken, Nesli İhya Etmeyi İhmal Etmeyin, İhmal Ettiğiniz Nesil İmar Ettiğiniz Şehri Tahrip Eder'' sözünün vuku bulduğu yerdeyiz..

Bizi biz yapan değerlerin yaşatılma kaynağı çekirdek ailedir..Aileyi koruyamaz isek kaynağı kurutmuş oluruz..

Kültürel yozlaşmanın kol gezdiği mekanlara dönüşen şehirlerle bizi biz yapan değerleri yaşatmanın deveye hendek atlatmaktan zor olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız..

Zihnen işgal edilmiş ruh köklerini besleyecek değerlerin unutturulmaya çalışıldığı ve başarılı olduğu eşikteyiz..

Geleceğini sanal alemde arayan bir neslin varlığı bizleri korkutmalı ve dönüşü olmayan kültürel yozlaşmanın önüne geçmek için hep birlikte adımlar atılmalı..

Bizi biz yapan değerlerin göreceli olarak anlatılması ve yaşatılması her ne kadar zor olsa da bunu başarmalıyız..

“Bizi biz yapan değerler” günümüzde, ülkemizde, insanımız arasında ne kadar yer tutuyor, ne kadar etkili, ne kadar var, hangisi yaşıyor, hangisinden vazgeçilmiş? Maziden hale, halden istikbale bakarken; ülkemiz ve insanımız için bir ufuk bir vizyon ararken ilk yapacağımız iş “Bizi biz yapan değerler”in varlığını, gücünü, etkisini, kabul görüp görmediğini anlamak değil midir?

Öyleyse bizi bir arada tutacak mazisini atiye taşıyacak nesli görmek istiyorsak herkes elini taşın altına koyacak..

Yeni Şafak Gazete Yazarı Mustafa Kutlu ağabeyimizin sıraladığı ve sizlerin bu sayıyı çoğaltacağı Bizi biz yapan değerler listesini sizlere sunmak isterim..

Allah (c.c.), Hz. Muhammed, sahabe, iman ve İslâm esasları, tüm kapsamı ile İslâm, Kur’an, dil (Türkçe), vatan, bayrak, devlet, şehit, gazi, aile, komşu, mesuliyet, ahde vefa, inşallah, ar-namus-iffet, dürüstlük, hak, adalet, merhamet, şefkat, hizmet-hürmet, emanet, güven, gönül, sadakat, emek, şükür-sabır, kanaat, misafir, İstiklâl Marşı, cömertlik, bayram, akraba, edep, hicap, ikram, infak, Mevlid, muhabbet, nezaket-zarafet, kul hakkı, mahremiyet, sadaka, tevazu, ezan, dua, Türk mutfağı (ayran-aşure-döner), tevekkül, tövbe, Kâbe, selâm, maşallah, Yasin, kurban, töre, dayanışma, hürriyet, düşene yardım, tabiat, hayvan hakları, temizlik, doğallık, tarih boyunca çeşitli sahalarda temayüz eden büyüklerimiz, toprak-su-hava, ekmek, kalp, haya, ana-baba-saygı-sevgi, sadaka, mezar, türbe, alınteri-göz nuru, kitap, Besmele, irfan, ibret, liyakat, ehliyet, sanat (musiki, mimari, edebiyat vb.) ve medeniyet unsurları ile vatan diye bilinen beldelerin sembol isimleri. Bizi bir arada tutacak imar ettiğimiz şehri yaşanır kılacak bu değerlerin yaşatılması olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.