casino siteleri

ISEF´te Türkiye´yi temsil edecek proje belirlendi

Eğitim Haber Girişi : 02 Eylül 2020 16:41
ISEF´te Türkiye´yi temsil edecek proje belirlendi
Malatya Bilim ve Sanayi Merkezi öğrencisi Feridun Balaban ISEF´te Türkiye´yi temsil edecek.

Geçtiğimiz Temmuz ayında TÜBİTAK 51. Lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında fizik alanında Türkiye 1´incisi seçilen Malatya Bilim ve Sanayi Merkezi öğrencisi Feridun Balaban´ın hazırladığı danışmanlığını kimya öğretmeni Savaş Zafer Güler´in yaptığı ve DSSC panellerinde, indiyum kalay oksit ile flor kalay oksit kaplamalarının karıştırılması ve farklı organik boyalarla verim artırımı" adlı proje TÜBİTAK tarafından ISEF´te Türkiye´yi temsil edecek projelerden biri olarak belirlendi.

2021 yılının mayıs ayında online olarak yapılması planlanan ABD´de düzenlenen ve öğrenci yarışmalarının oskar´ı olarak nitelendirilen ISEF (Intel International Science and Engineering Fair - Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı) 1950 yılından beri ABD´nin farklı şehirlerinde düzenlenmektedir. Her yıl 75´ten fazla ülkeden yaklaşık bin 800 öğrencinin 22 kategoride yarıştığı dünyanın en büyük ortaöğretim düzeyi proje yarışması olarak bilinen ISEF´te derece alanlara toplam 5 milyon dolar ödül dağıtılıyor.

Ayrıca, ISEF Proje yarışmasında derece alan öğrenciler üniversiteye sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirme hakkı elde edecek.