casino siteleri

İstanbul'da Malatya'ya yakışmadı

Türkiye Haber Girişi : 22 Eylül 2022 22:58
İstanbul'da Malatya'ya yakışmadı
İstanbul'da Malatya'ya yakışmadı


İstanbul'da düzenlenen 5. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri tartışmalı başladı.

Deprem konutları

CHP adına etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel' e söz verilmedigi tartışmaya neden olduğu iddia edildi. Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi'nin sağ duyulu davranması muhalefet parti temsilcilerini sahneye davet ederek olayın büyümesini engelledi. 

 

25 ve 26. dönem CHP İstanbul Milletvekili Malatyalı Gülay Yedekci'yi de sahneye çağıran Milletvekili Tüfenkci'nin bu çağrısına Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından Milletvekili Yedekci'nin sahneye çıkmasının engellendiği görüldü.

 

MHP Milletvekili Arzu Erem konuşmasında: "Rabbim bu zor zamanda vatanımıza, milletimize güç kuvvet versin. Ekmek kadar su kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şunu söylemek istiyorum. Malatyalı haine geçit vermeyecektir. Malatyalı terörist leşi kaldıranla bir olmayacaktır. Malatya'dan hain çıkmaz. Çıkarmayacaktır. 2023 seçimlerine gidiyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'ye de desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: "Ben buraya gelirken çok farklı bir konuşma hazırlamıştım. Ben Malatyalıyım. Buradan kürsüye çıkıp siyaset yapmaya gelmedim. Ben Malatya'dan İstanbul'a giderken gözyaşlarına hakim olamayan bir gençtim. Bu etkinlik Malatya'ya yakışmadı. Geçen sene burada Arslantepe Höyüğü'nün adaylığını kutlarken burada herkesi konuşturduk. Bugün Meclis'te grubu olan partinin Genel Başkan yardımcısını konuşturmamak Malatya'ya adet mi oldu değerli dostlar. Bu alanı bize tahsis eden Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu'dur. Ama buraya Millet ittifakının genel başkan yardımcısını çıkarmayan kim? Maalesef Malatya Valisi. Bu Malatya'ya yakışmadı. Biz buraya Malatya'mızı tanıtmaya, kayısımızın güzelliğini tanıtmaya geldik. Şurada bir protokol krizini çözmeye bile imtina eden bir anlayış var. Yeni bir kararname çıkmış. Burayı düzenlemek Valiliğe kalmış. İşte halimiz bu değerli dostlar. Burada gördüğümüz Malatya'ya yakışmayan bir organizasyon. Ben tekrar bu organizasyona emeği geçen Nazife hanıma teşekkür ediyorum. Kimse bizden fazla Malatyalı değil. Hepimiz Malatyalıyız. Ne bir Vali ne bir Kaymakam bizim Malatyalılığımızı ölçemez. Bu da bize ders olsun." dedi.

 

Adıgüzel'den sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tartışmayla ilgili olarak: "Ben Onursal Adıgüzel beye buraya çıkmasını söyledim. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı için de o da konuşsun dedik. Biz Malatyalıların konuşmakla ilgili derdi yoktur. Ama bu konuda Valimizin suçlanmasını kabul etmiyorum. Bu organizasyonu da valimiz yapmamıştır. Bu organizasyonu MASTÖB yapmıştır. Burayı bir siyasi şova çevirmek doğru değil. Burayı bu şekilde arenaya kimse çevirmesin.Burada devletin Valisini eleştirilmesini doğru bulmuyorum." dedi. 

 

"BU DOĞRU OLMADI"

 

Tartışmalardan sonra söz alan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise: "Bakın ben 4 aydır Malatya valisi olarak atandım. Hep Malatya’nın güzelliklerini gördüm. Malatyalıların Malatya’ya sahip oluşunu gördüm. Malatya’yı Malatya yapan Malatyalıların memleket sevgisi. Böyle kısır çekişmelerle Malatya bir şey kazanmaz bahsi geçen konu sadece ve sadece protokol düzeniydi. Protokolde bir sıra içinde konuşmalar yapılır.  Protokolde konuşma sırası bir yer gelince bir başka kişi araya girince bende konuşacağım diyince bu sefer protokolün düzeni bozuluyor.  Bizim ifade ettiğimiz sadece bundan ibaretti.  Burada kim niye siyaset yapmaya çalışıyor ki bizim hepimizin hedefi Malatya’yı tanıtmak. Malatyalıları İstanbul’da Malatya ile buluşturmak. Memleket hasretlerini sıla hasretlerini mümkün olduğu kadar tatmin edecek bir hazırlık yaptık. Burada sayısız dernek federasyon çalıştı emek verdi. Bu çalışmalar emekler geri plana itildi. Bu güzel hazırlıklar geri plana itildi. Yerine bazı siyasi partilerin temsilcilerinin bazı hedefleri ortaya çıktı. Bu doğru olmadı. Gelin bunu unutalım. Malatya’yı konuşalım. Malatya’nın güzelliklerini konuşalım. Biraz önce bazı kardeşlerimizin Malatya spordan bahsetti. Gelin Malatyaspor için bir şey yapalım bağırarak çağırarak Malatya’ya bir katkımız olmaz ki gelin hep beraber yeni Malatyaspor’u ayağa kaldıralım. Onun için konuşalım bakın yakın zamanda Malatyaspor için beraber bir gece tertip edelim. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Herkes çıksın orda konuşsun burada yiğitlik yapıp mikrofon kabadayılığı yapacağınıza gelin Yeni Malatyaspor’a destek olun. O zaman görelim.”

 

Konuşmalardan sonra tartışmalar devam ederken söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci: "Bu olaylar kimseye yakışmıyor. Buradaki kimseye böyle şeyler yakışmıyor" dedi.

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.