İYİ Partili Göçmez ‘İYİ Parti Esnafın Her Zaman Yanında Olacaktır’

Siyaset Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 22:19
İYİ Partili Göçmez ‘İYİ Parti Esnafın Her Zaman Yanında Olacaktır’
İYİ Partili Göçmez ‘İYİ Parti Esnafın Her Zaman Yanında Olacaktır’


İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez, 6 Şubat tarihli yıkıcı depremler sonrasında Malatya'da mağdur olan esnaflarla ilgili hazırladıkları projenin detaylarını paylaştı.

Sanal Instagram haber içi


"ESNAFIMIZ BU KREDİ İLE AYAĞA KALKACAK"


'Yerinde Dönüşüm Projesi ile Malatyalı esnafımızın mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz' diyen Göçmez: "İşlemeyen bir dükkân çalışmaz, çalışmazsa kredisini ödeyemez. Kısır bir döngüye giriyoruz. Bu işe ciddi bir şekilde el atmamız lazım. Küçük ölçekli esnaf kardeşlerimize en az 250-500 bin bandında uzun vadeli 2 yıl ödemesiz kredi organize etmemiz lazım. Bunun fonunu oluşturmamız lazım. Bu o kadar düşük bir kredi oranı ile olmalı ki faizi bile çok düşük olması lazım. Esnafımız bu kredi ile ayağa kalkacak" ifadelerini kullandı. 

 

“ESNAF YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTEMEKTE HAKLI”

 

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez: "Geçtiğimiz gün sanayi esnafımızla bir araya geldik. Orada 3500 tane dükkân var. Bu arkadaşlarımız haklı olarak yerinde dönüşüm istiyorlar. Şehrin dışına yapılacak olan bir sanayiye ne kendilerinin rahatça gidip gelebileceklerinin ne de insanların rahatça ulaşabileceğini düşünüyorlar. Biz, yerinde, doğru düzgün bir dönüşüm yaparak bu esnafımızın ayağa kalkmasını sağlayabiliriz" dedi. 

 

ESNAF ÇALIŞAMAZSA KREDİSİNİ ÖDEYEMEZ! 

İlhan içen  haber arası


"Onun dışında esnaf kardeşlerimizden şu şikâyetleri çok duyuyorum; Hali hazırda herhangi bir çek ödemeleri veya DASK alacakları varsa bankalar bunlara direkt el koyarak çek ödemelerini veya banka taksitlerine mahsup ediyorlar. Biri bana dert yandı. 218 bin TL evinin ve dükkânının inşaatını yapabilsin diye para yatmış. Daha o parayı çekemeden, banka, kredi taksitini tahsil etmiş. Dolayısıyla bu adam dükkânını ayağa kaldıramıyor. İşlemeyen bir dükkân çalışmaz, çalışmazsa kredisini ödeyemez. Kısır bir döngüye giriyoruz. Bu işe ciddi bir şekilde el atmamız lazım" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.