casino siteleri

Kahramanmaraş merkezli DEAŞ operasyonlarında 20 kişi tutuklandı

Asayiş Haber Girişi : 20 Mayıs 2021 11:47
Kahramanmaraş merkezli DEAŞ operasyonlarında 20 kişi tutuklandı
Kahramanmaraş merkezli terör örgütü DEAŞ´a yönelik son dönemde düzenlenen 13 ayrı operasyonda yakalanan ve aralarında sözde `kadı´ ve `emir´ statüsündeki 31 şüpheliden 20´si tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ocak 2020-Mayıs 2021 tarihleri arasında Kahramanmaraş merkezli olarak Yozgat, Sivas, Osmaniye, Kayseri, Gaziantep ve Kilis illerinde DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik 13 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında Suriye´deki çatışma bölgelerinde DEAŞ adına birçok silahlı ve bombalı eylem düzenleyen şüpheli ile örgüt içerisinde `kadı´ olarak bilinen ve sözde `emir´ konumunda şüphelilerin de bulunduğu 31 kişi yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 20´si tutuklanırken 11´i de tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kararı ile serbest bırakıldı.
DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlara Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı´nca konusunda uzman ekiplerin de destek verdiği öğrenildi.