casino siteleri

Kahramanmaraş´ta toz bulutları etkili oluyor

ÇEVRE Haber Girişi : 02 Haziran 2022 19:48
Kahramanmaraş´ta toz bulutları etkili oluyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün Suriye üzerinden gelecek olan toz taşınımlarına karşı uyarılarda bulunduğu kentler arasında yer alan K
Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün Suriye üzerinden gelecek olan toz taşınımlarına karşı uyarılarda bulunduğu kentler arasında yer alan Kahramanmaraş´ta toz taşınımı etkili oluyor.
Kent genelinde toz taşınımları etkili olurken, özellikle kent merkezinin dağlara yakın bölgeleri ile Ahır Dağları´nın yüksek kesimlerinde toz bulutu yoğun bir şekilde gözlendi. Toz bulutunun yarın akşama kadar kenti terk etmesi beklenirken, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Kahramanmaraş ile birlikte İç Anadolu´nun doğusu, Doğu Anadolu´nun batısı ile Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yapıldı.
Veli Kılınç isimli vatandaş, konuyla ilgili, "Ortadoğu´dan gelen bir toz bulutu Kahramanmaraş´ı sarmış durumda. Durum biraz sıkıntılı. Yaşlıların dışarıya çıkmamaları lazım. Tozdan dolayı hava kirliliği bayağı var Kahramanmaraş´ta" dedi.
Öte yandan yapılan açıklamaya göre ise, başta hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamlar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.