KAHTALI: “BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

Siyaset Haber Girişi : 19 Mayıs 2016 20:32
KAHTALI: “BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

AK Parti’de Genel Başkan adayının Binali Yıldırım olarak açıklanması ile birlikte gözler 22 Mayıs’ta yapılacak olan kongreye çevrildi. Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’da seçilecek olan Genel Başkan ile birlikte kutlu yürüyüşe devam edeceklerini belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır” dedi. 
AK Parti Malatya İl Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Battalgazi İlçesi Başkanı Osman Güder, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ile çok sayıda partili katıldı. AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda olağanüstü büyük kongrenin gerçekleşeceğini belirterek, "Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Genel Başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti'nin daha ileriye gitmesi, AK Parti'nin ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli, son derece kıymetli çalışmalara imza atmıştır" ifadelerini kullandı.
"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"
Bu değişimin bir bayrak yarışı olduğunu belirten Kahtalı, "Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni Genel Başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde Genel Başkanımız, Genel Başkan ve Başbakan olarak üstün gayretler göstermiştir, önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da yeni kongrede seçilecek yeni Genel Başkan ve Başbakan da aynı çalışmalara gayretle ve basiretle sürdürecektir” ifadelerini kullandı. AK Parti'nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı’nın son derece kıymetli makamlar olduğunu vurgulayan Kahtalı, “Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi bilir. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena'da olacağız. Bu vesileyle kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Seçilecek olan Genel Başkanımızla birlikte, bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı bütün değişimlerde güçlenerek çıktığını ifade etti. Çakır, "Türkiye’de görülmemiş bir siyasi çizgi siyasi bir yol izliyor. Her değişimde milletin daha fazla teveccühünü kazanıyor. İlk dönemlerden başlayarak makamları önemsemeyen, önemsedikleri tek şeyin millete hizmet olduğunu defalarca göstermiştir. Büyüyen Türkiye’nin güçlü Türkiye’nin büyük Türkiye’nin hedeflerinde kendilerini millete hizmete adamış bir kadro var. İnşallah bu dönemde Binali Yıldırım bakanımızın bizlere önderlik etmesi ve kurucu başbakanımızın cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu yolda hep birlikte ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi