casino siteleri

Kahtalı´dan Kudüs zulmüne tepki

POLİTİKA Haber Girişi : 10 Mayıs 2021 15:40
Kahtalı´dan Kudüs zulmüne tepki
İsrail´in Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere yönelik haksız müdahalesine tepki gösteren AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "İsrail´in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa´ya yönelik saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Filistin halkı yalnız değildir. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Kâhtalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz, ilk sevdamız, Peygamber efendimizin Miraç´a çıktığı yer, gözümüzün nuru, vuslat beldemiz Kudüs´e yönelik saldırıları şiddetle telin ediyorum. Allah´ın evinde ibadet eden masum insanları bu mübarek günlerde hedef almak barbarlıktır, alçaklıktır. Mukaddes şehir Kudüs´ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman´ın boynunun borcudur" ifadelerine yer verdi.

"İnsanım´ diyen her bireyin vazifesi"
Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs´teki ibadethanelere ve Müslümanlara yönelik saldırıların tüm insanlığa yapıldığını vurgulayan Milletvekili Kahtalı, "Daha da önemlisi üç dinin kutsallarını barındıran Kudüs´ü vicdansız, ahlaksız, hukuksuz, saygısız saldırılarıyla kirleten zalimlere karşı çıkmak, ´insanım´ diyen her bireyin vazifesidir. İsrail devletinin saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymayarak dolaylı şekilde destek veren herkes orada yaşanan zulme ortaktır. İsrail işgal güçlerinin Kudüs´te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir" şeklinde konuştu.

"Kıyamete kadar vazgeçmeyeceğiz"
Türkiye´nin her zaman Filistin´in yanında olduğunu belirten Milletvekili Kahtalı, "Filistin halkı yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman olduğu gibi yine Filistin´in yanındadır. Filistinli kardeşlerimizin haklı davası, bizim de davamızdır. Saldırılarda yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. Mescid-i Aksa tüm İslam âleminin onurudur, şerefidir. Müslümanların ilk kıblesini hiçbir işgalci güce bırakmayacağız. Filistin özgür kalana dek hakikatin sesi ve tarafı olmaya devam edeceğiz. Kudüs´ten kıyamete kadar vazgeçmeyeceğiz. Unutulmamalıdır ki Kudüs tüm dünyadır, oradaki Müslümanlar da tüm insanlıktır" şeklinde açıklamasını tamamladı.