casino siteleri

Kahtalı'nın gayreti Malatya' ya 10 milyon getirdi

Özel Haber Haber Girişi : 05 Temmuz 2020 21:46
Kahtalı'nın gayreti Malatya' ya 10 milyon getirdi
Ak Parti Malatya Milletve

Malatya’da bazı bölgelerdeki kayısı ağaçlarında görülen monilya hastalığı ile ilgili hazırlanan sonuç raporunda hastalığın yüzde 1-2 civarında olduğu tespit edilmişti.

YouTube Haber arası

Malatya il Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından o zaman konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Akçadağ, Yeşilyurt, Yazıhan, Battalgazi ve Kale ilçemiz kayısı üreticilerinden gelen yoğun şikayetler üzerine, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürlüğümüz teknik elemanlarının sahada gezilerek yapılan morfolojik incelemeleri sonucunda kayısıda Monilya hastalığı ile ilgili sonuç raporu hazırlandı” denilmişti. Sert çekirdekli meyvelerde görülen monilya hastalığı ile ilgili olarak, “ Çiçek Monilyası (Monilinia laxa) kayısı, şeftali, kiraz, erik, vişne ve bademde önemli kayıplara yol açabilen bir fungal hastalıktır. Hastalık etmeni konukçu bitkinin özellikle çiçek, çiçek sapı, sürgün ve en son olarak ta meyveleri hastalandırır” ifadelerine yer verilmişti.

Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı desteğiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından Malatya’ya Monilya İçin 10 Milyon TL Destek verildi.

Konuyla ilgili bir Haber sitesine açıklamalarda bulunan Kahtalı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından Malatya genelinde hasar tespit çalışmaları yapıldı ve bu çalışma üzerine Cumhurbaşkanlığımızdan yardım talep ettik. Cumhurbaşkanlığımız Malatya’mızın bu talebine olumlu karşılık verdi. Monilya hastalığı nedeniyle meyve değil de ağaçları zarar gören, çiftçilerimize,  TARSİM kapsamı dışında, tamamen Cumhurbaşkanlığımızın bütçesinden 10 milyon TL ödenek gönderilmesi kararlaştırıldı.