casino siteleri

Kasapların kıyma mesaisi

Bölge Haber Girişi : 02 Eylül 2017 16:13
Kasapların kıyma mesaisi
Elazığ'da kurban kesi
Elazığ’da kurban kesimlerinin ardından kasapların kıyma mesaisi başladı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesen çok sayıda vatandaş, etin bölümünü kıyma yaptırmak için kasapların yolunu tuttu. Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kasaplar kurbanlıklarını kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlarla doldu. Kurban Bayramı’nda et satışı yapamayan kasaplar ise kurban etlerinin kilosunu 1,5 ile 2 TL arasında kıyma yaparak para kazandı.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların kestikleri kurbanların etlerini kendilerine getirdiğini belirten kasap Hüseyin Sis, "Bize gelen etleri kuşbaşı, kıyma, biftek, pirzola gibi istedikleri şekil yapıyoruz. Kıymanın kilosunu 2 TL’den çekiyoruz. Her vatandaşın isteğine göre hizmet verdiğimiz için yoğunluğumuz fazla oluyor" dedi.

Kurban Bayramı’nın birinci günü kurban kesiminde yoğunluk olduğunu dile getiren Fatih Akdağ ise, "Kurban Bayramı’nın ikinci, üçüncü, dördüncü günlerinde kesim olduğu sürece bir gün sonrasında etler dinlenir ve işleme hazır olur. İşleme hazır olan etleri kasaplarda, kıyma çeker veya kuşbaşı yapar. Daha sonra etler evlerde yemek olmaya hazır hale gelir. Kıyma çekiminde birinci gün fazla bir yoğunluk olmuyor. İkinci gününde kıyma çekiminde yoğunluk oluyor. Kıyma çekiminde genelde fiyatlar her yerde aynıdır, 50 kuruş oynayabilir. Biz 2 TL’ye kıymayı çekiyoruz. Yoğunluğumuz ikinci gün itibariyle üçüncü ve dördüncü gün devam edecek" diye konuştu.