Katar Türk Okulundan "Maraş Kahramanları" belgeseli

Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Şubat 2021 11:19
Katar Türk Okulundan
Katar Türk Okulundaki öğretmen ve öğrenciler Kahramanmaraş´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı anısına belgesel hazırlandı.
Katar Türk Okulu Müdür Yardımcısı Muhammet Kılıçsallayan ve İngilizce Öğretmeni Özlem Güler´in hazırladığı çalışma; Kahramanmaraş´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı anısına tüm Kahramanmaraşlılara armağan edildi.
Maraş halkının -20 derecede yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki karda, tipide açlık ve yokluğa rağmen düşman kuvvetlerine karşı kazandığı büyük zaferin 101´inci yılını yurt dışındaki öğretmen ve öğrenciler unutmadı.
Anadolu´da başlatılan Kurtuluş Mücadelesinin ilk zaferi olan Maraş´taki kahramanlık destanı, diğer şehirlere de örnek olurken, destanı yaşatan 12 Maraşlı kahraman Katar´daki Türk okulunda 12 öğrenci canlandırdı.
Belgeselin yönetmenliğini yapan Kahramanmaraşlı öğretmen Muhammet Kılıçsallayan, "Öğrenci arkadaşlarımız ve İngilizce Öğretmenimiz Özlem Güler´le birlikte önemli bir projeye imza atalım dedik ve Maraş kahramanları adlı bir çalışma hazırladık. Amacımız akidenizin incisi Türkiye´mizin göz bebeği vilayetlerinden birisi olan, kendi kendini kurtaran şehir Kahramanmaraş´ın kahramanlarını canlandırmak. Biliyoruz Kahramanmaraş´ın her bir ferdi kahramandır ama bizler tarihe not düşülmüş önemli kahramanlarını canlandıralım istedik bu vesileyle hem milli mücadeledeki Maraş´ın duruşuna dikkat çekelim hem de öğrencilerimize yaşatarak bu bilinci uyandıralım diye düşündük. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz umarım beğenirsiniz" dedi.
İngilizce Öğretmeni Özlem Güler ise, "Bu çalışmayla birlikte öğrencilerimiz hem iletişim kurma becerileri hem de kendi kendilerini ifade etme becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca Maraş Kahramanlarını yakından tanıdılar. Bizler hazırlarken çok keyif aldık umarım sizlerde izlerken aynı keyfi alırsınız. Ben de bir Kahramanmaraşlı olarak hemşerilerimin Kurtuluş Günü´nü kutluyorum" dedi.