casino siteleri

Kayısı Reçeli Dünyaya Tanıtıldı

Ekonomi Haber Girişi : 27 Ağustos 2017 22:19
Kayısı Reçeli Dünyaya Tanıtıldı
Malatya Kayısı Reçeli ve

Ülkemizin ve ilimizin önemli ihraç ürünü Kayısı nın tanıtımı amacıyla İlimiz Valisi Ali KABAN ın talimatları  ve Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı nın katkılarıyla Azerbaycan ın Qebele Şehrinde 26-27 Ağustos 2017 Tarihlerinde düzenlenen 5.Uluslararası Reçel Festivalinde TAŞFED (Tüm Aşcılar Şefler Federasyonu) Başkanı Y.Yalçın MANAV la birlikte stant açılarak tanıtım faaliyetinde bulunuldu.

Deprem konutları

 

Özellikle Kayısı Reçeli ve kayısıdan üretilen diğer ürünlerin dış pazarda tanıtımı ve pazarlanması düşüncesiyle özel olarak yapılan ev reçeli , kayısı tatlısı, kayısılı diber dudağı tatlısı, kayısıdan imal edilen, pestil ve 10 çeşit kayısılı ürün ile yaş kayısımızın tanıtım ve ikramı festivale gelen yabancı konuklar ve tatlıyı çok seven Azerbaycan Halkı tarafından beğeniyle karşılandı.

 

Çin den Meksikaya,Rusya dan, KKTC, İran a kadar 25 Ülke ve Azerbaycan dan birçok şehir ve onlarca firmanın katıldığı etkinlik te Malatya Standı nda kayısı ve diğer ürünler damaklara tad bıraktı.

 

Dünya Aşcılar Birligi Başkanı (WACS) Thomas Gogler in Başkanlığındaki Jüri tek tek standları gezerek reçellerin tadına baktı.

 

Malatya Kayısı Reçeli ve Tatlılar kaymak la birlikte konuklara sunuldu.

 

Azerbaycan Vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği stant da bol bol hatıra resmi çekildi.

 

YouTube Haber arası

TRT Avaz ve Azerbaycan ın 3 TV Kanalı standa çekimler yaparak tanıtıma katkı sundular.