KAYISI ÜRETİCİLERİNE UYARI

Ekonomi Haber Girişi : 11 Temmuz 2016 15:03
KAYISI ÜRETİCİLERİNE  UYARI

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, 2016 yılı kayısı mahsulünün pazara gelmeye başladığını belirterek kayısı fiyatlarında düşüş yaşanmaması için üreticilere uyarılarda bulundu. 
Sezon başında yeni kayısı ürününün pazara girmesiyle pazarda yığılma olduğunu bundan dolayı da kayısı fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade eden Özbey, “Bu düşüşü önlemek de yine üreticimizin elinde. Üreticilerimiz pazara gelip araştırma yapacaklar ve ürünlerini ona göre satacaklar. Arz ile talep dengeledikten sonra kayısı fiyatları tüm üreticilerimizin emeğinin karşılığına denk gelecektir. Bunun için kendilerine özellikle rica ediyorum. Mümkün mertebe pazara az ürün getirsinler. Ürün pazara az geldikçe fiyat yükselir. Üreticilerimiz sabırlı olsunlar emeklerinin karşılığını alacaklar” şeklinde konuştu.
2016 yılı kayısı hasat döneminin de devam ettiğini söyleyen Özbey, Bayram süresince ve sonrasında yağan yağışların üreticileri mağdur ettiğini söyledi.
Özbey, “Sağanak yağış kayısılara kısmen de olsa zarar verdi. Özellikle de gün kurusuna baya bir zarar verdi. Ben bu konuda üreticilerimize şunu söylemek istiyorum: Ürünlerini mümkün mertebe kurutsunlar ve o şekilde ambarlara koysunlar” diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi