casino siteleri

Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede

Özel Haber Haber Girişi : 25 Eylül 2021 12:33
Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede
Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde basına yolladığı bültende Hekimhan ilçesinde 2 yılda 390 kilometre asfalt yapıldı açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira ilçenin toplam yol ağı 395 kilometre. Belediyenin açıklamasına göre ise 2 yılda ilçenin neredeyse tamamı asfaltlanmış oluyor ancak ilçeye yaşayanlara göre ise durum hiçte böyle gözükmüyor.

YouTube Haber arası


   Cumhuriyet tarihinden bu yana en fazla yatırımı 2 yılda Malatya’ya kazandırmakla övünen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın özellikle yol asfalt yapımı ile ilgili verdiği rakamlar halen tartışılıyor. Birçok açıklamasında 3 bin kilometre yol asfaltı yaptıklarını her platformda dile getiren Gürkan’ın son olarak Hekimhan ilçesinde yapılan ziyarette de yine yapılan asfalt gündeme geldi. 


3 Eylül’de basın mensuplarına gönderilen bültende Gürkan’ın Hekimhan ilçesine yaptığı ziyaret haberleştirilirken burada yer alan bir detay ise dikkatlerden kaçmadı.  Hekimhan’nın Kurşunlu, Yukarı Selimli ve Söğüt Mahallelerindeki asfalt çalışmalarının tamamladığının belirtildiği açıklamada yol bakım onarım ve asfalt çalışmalarıyla toplamda 85 km yol çalışması yapıldığını, 2019 yılından itibaren ise Hekimhan ilçesinde toplamda 390 km’lik çalışma yapıldığı ifade edildi.


Bu açıklamanın basında yer alması ile gözler yeniden yapılan asfalt çalışması rakamlarının doğru olup olmadığını gündeme getirdi. Zira bir vatandaş tarafından yapılan basit bir hesaplama ile ilçenin tamamının yol ağının 390 kilometre olduğu rahatça görülüyor. Yani kısacası Büyükşehir Belediyesi 2 yıl içinde ilçenin her sokağını her caddesini asfaltlamış oluyor. 


Duyarlı bir vatandaşın Google Eart programından yapılan hesaplama ile ilçenin köylerinin sokakları da dahil yani toprak olan yollarda dahil toplamda 395 kilometre olduğunu ortaya çıkardı. Başkan Gürkan’ın da dile getirdiği gibi ilçeye 390 kilometre yol yaptık söylemi bu bazda bakıldığı takdirde boş bir söylem gibi gözüküyor. Ancak 2 yılda 100 kilometrelik bir yol ağı 4 kez asfaltlanırsa ve onarım yapılırsa Gürkan’ın dediği 390 kilometre rakamına ulaşılabilir.   Bu durum ise meşhur bir atasözünü akıllara getiriyor.


Kedi buradaysa ciğer nere de ciğer buradaysa kedi nere de?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fikret 26 Eylül 2021 13:59

    Geçse Bostanbaşı en çok yatırım yapılan yerler.Artık seçimde yaklaşıyor ilçelere bakmak lazım

  • Ahmet 25 Eylül 2021 16:36

    Tecdeyle bostanbaşında kaldırım yok aydınlatma yok , Hekimhandan aday olsun seçimde