casino siteleri

Keneden iki ölüm daha, sayı 5´e yükseldi

Sağlık Haber Girişi : 01 Haziran 2022 14:27
Keneden iki ölüm daha, sayı 5´e yükseldi
Sivas´ta kene ısırması sonucu KKKA tanısı konulan iki hastanın da vefat etmesiyle, ilde bu yıl kene ısırması sonucu hayatını kaybedenlerin
Sivas´ta kene ısırması sonucu KKKA tanısı konulan iki hastanın da vefat etmesiyle, ilde bu yıl kene ısırması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 5´e yükseldi.
Kelkit Vadisi´nde havaların ısınması ile kene kabusu yeniden başladı. Kene teması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören iki kişi hayatını kaybetti. Vefat eden 2 hastayla birlikte Sivas´ta bu yıl KKKA nedeniyle ölenleri sayısı 5´e yükseldi.
Pazar günü vefat eden Remzi Polat (53), Sivas´ın Divriği ilçesinde çobanlık yaparken hayvanları otlattığı esnada vücuduna yapışan keneyi eliyle çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanan Polat, Divriği Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından KKKA tanısı ile Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Bugün vefat eden Hasan Yuva´nın (64) ise Sivas´ın Doğanşar ilçesinde hayvancılık yaptığı öğrenildi. Yuva´ya yapışan keneyi hayvanların taşıdığı tahmin ediliyor. Kene ısırması sonrası KKKA tanısı konulan Yuva´nın 5 çocuk babası olduğu öğrenildi.