casino siteleri

Kilitli parke taşı tesisi açıldı

Bölge Haber Girişi : 21 Eylül 2017 18:08
Kilitli parke taşı tesisi açıldı
Adıyaman İl Özel İdare Mü
Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğüne ait kilitli parke taşı tesisi ve 4 adet iş makinesinin hizmete sunulmasıyla ilgili tören düzenlendi.

Göksu Çayında kurulan ve günlük 800 metrekare kilitli parke taş üretecek olan kilitli parke taşı tesisi 1 milyon 481 bin 900 Tl’ye mal oldu. Yine il Özel İdare bütçesinden3 adet greyder ve 1 adet kepçe toplam 3 milyon 694 bin 735 TL’ye mal oldu. Düzenlenen açılış töreni ile tesis ve iş makineleri hizmete girdi.

Düzenlene törende konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, su kaynaklarının çekilmesi nedeniyle bazı köylerde su sorunu yaşandığına dikkat çekerek, içme suyu ve sulama suyu projelerini yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Ahmet Aydın, ilgili Bakanlıklar ile sorunların çözümü için görüştüklerini ifade ederek, “Koçali Barajının 2019 yılı içerisinde bitmesi için ciddi görüşmeler yaptık. Susuz toprağı suyla buluşturmaya gayret ediyoruz. Çelikhan’da Çat barajından Çelikhan ovasına su verildiğinde Adıyaman’ın içme suyu sorununa çözüm bulmuş olacağız. Köylerin 15 yıl önce içme suyu şebekesinden yoksun olduğu, alt yapı olmadığı yılları biliyoruz. Köylerin yollarının yanında köy içinin de düzenlenmesi için bu tesisler kuruluyor. Muazzam yatırımlar yapıldı. Şehirde ne varsa köyde de olsun istiyoruz. Aynı yatırımları yapacağız. Sadece 2017 yılında İl Özel İdarenin mali bütçesi 87 milyon, mali yılı ek bütçesi 30 milyon, KÖYDES bütçesi 25 milyon olmak üzere toplam 142 milyon TL’lik bütçe ayırarak yatırım yapmışız. Nerede bir insan yaşıyorsa o insana hizmet götürmeyi boynumuzun borcu bildik. Siyaseti de bunun için yaptık. Milletin hayır duasını alabiliyorsak ne mutlu bize. Eskidende devlet ve hükümet vardı ama aynı kaynakla daha çok hizmet yapıyoruz. Çünkü bizim dönemimizde hizmetin zihniyeti değişti. Milletin değerlerini peşkeş çekmek için değil, millete hizmet olarak götüren bir anlayış var. Almanya’nın Amerika’nın tutumlarını görüyorsunuz. Onların istediği eski Türkiye’dir. Ama şunu herkes bilsin ki, Türkiye milletin talimatıyla hareket eder” dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise konuşmasında, “Allaha şükür son 15 yılda çok büyük bir mesafe kaüt ederek gördük. Para ve imkan var. Bizlerde görevimizi bilerek en iyi şekilde hizmet etmenin gayretinde olacağız. İl Özel İdaresi, merkeze Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlelerinden olan KÖYDES Projeleri kapsamında köylerimizde başta alt yapı olmak üzere hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetler hayata geçirilmiştir. Köylerimize kilitli parke taşı döşemesi ve diğer alt yapı hizmetleri ile ilgili çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaları bitirdiğimiz köylerin çoğu şehir görünümüne kavuşmuştur. Bundan sonra da köylerimize yönelik eksik çalışmalarımızı gözden geçirip, sorun ve sıkıntıları imkanlarımız dahilinde çözmeyi hedefliyoruz. 2012 ile 2017 yılları arasında yol ulaşım, tarımsal hizmetler, su ve kanal hizmetleri ve destek hizmetlerinde çok önemli yatırımla yapılarak hizmetler yapılmıştır” dedi.

Konuşmalar sonrasında iş makinelerinin ve kilitli parke taş tesisinin açılışı yapıldı. Törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.