casino siteleri

Kiraz, Hızlı Trenin adı var kendi yok

Siyaset Düzenleme Tarihi : 04 Haziran 2020 16:44 Haber Girişi : 04 Haziran 2020 16:42
Kiraz, Hızlı Trenin adı var kendi yok
CHP Malatya İl Başkanı En

Hızlı Tren Malatyalılar tarafından merakla beklenirken, konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sosyal Medyada bir açıklama yaptı. Kiraz, “Sayın Tüfenkci’nin bakan olduğu dönemde 2019 yılında bitirilmesi hedeflenen Hızlı Tren Projesi’nde eser yok gibi gözüküyor. Malatyalılar, maalesef hızlı tren konusunda bir kez daha aldatıldı” şeklinde konuştu.

YouTube Haber arası

 

“MALATYA HIZLI TREN KONUSUNDA KANDIRILDI”

 

“Hızlı Tren konusu Malatyalıların aldatıldığı bir proje gibi gözüküyor” diyen CHP Malatya İl Başkanı Kiraz, “2014 yılından beri ihalesi yapılacağı söylenen daha sonra Sayın Tüfenkci’nin bakan olduğu dönemde 2019 yılında bitirilmesi hedeflenen Hızlı Tren projesinden eser yok gibi gözüküyor. Son dönemlerde tabi koronavirüs kapsamında birçok proje askıya alınmış durumda ama koronavirüsten önce de Malatyalılar maalesef hızlı tren konusunda aldatıldı. İlk başta da Malatya’nın daha sonradan dâhil edileceği Sivas’ tan Ankara’ya, Malatya’dan Elâzığ-Diyarbakır hattını kapsayacak olan hızlı trende maalesef adı gibi hızlı ilerlemediği gibi sekteye uğramış durumda. Ne zaman yapılacağı, ne zaman tamamlanacağı konusunda henüz bilgi de verilmiyor. Defalarca AK Parti milletvekilleri, yetkilileri, farklı tarihlerde farklı açıklamalar gerçekleştirdiler. Hızlı trenin ihalesinin yapılacağı noktasında müjdeler verdiler, daha sonra ihalelin iptal edildiği noktasında söylemler oldu. Tekrar tarihin uzatıldığı noktasında ifadeler oldu. Defalarca bu konu müjde olarak verilmesine rağmen hiçbir adım atılmadığını görüyoruz. Bırakın Hızlı Treni, Sivas -Malatya karayolu yıllardır tamamlanamadı. Hızlı tren konusunda bir türlü adım atılmadı. İlk açıklamaları değerlendirdiğimizde; Malatya bir kez daha hızlı tren konusunda kandırılmıştır. Hızlı Tren konusu bir başka bahara ertelendi, bu bahar hangi bahar bilmiyoruz. Hiçbirimiz, hiçbir Malatyalı bilmiyor” ifadelerini kullandı.

 

“YÜZDE 60’A KOCAMAN SIFIR”

 

Hızlı Tren konusunu AK Partili vekillerin oy devşirmek için seçim dönemlerinde gündeme getirdiklerini iddia eden Kiraz, “Ben bu konudan AK Partili vekillerinde haberdar olduğuna inanmıyorum, haberleri olsaydı defalarca birbirinden farklı açıklamalar yapmazlardı. Hızlı Tren, oy devşirme noktasında gündeme getirdikleri durumlardan birisi gibi gözüküyor. Müjde dışında herhangi bir şey vermiyorlar. Müjdesini defalarca verdiler ama hızlı treni veremediler. Malatya’ya hızlı treni getiremediler. Dolayasıyla bir tek müjde veriyorlar, müjde dışında herhangi bir şey vermiyorlar. Malatya’da AK Parti uzun süredir ciddi anlamda oy alıyor. Belki yüzde 60’ın üzerinde oy almasına rağmen Malatya’ya hizmet noktasında verdiklerini değerlendirdiğimizde maalesef kocaman bir sıfırı görüyoruz, bu yüzde 60 oy karşısında. Biz daha önce de umudumuzu kesmiştik AK Parti’nin Malatya’ya hiçbir şey vermeyeceği yönünde. Bütün Malatyalılar bu virüs sürecinde de bütün ilçeleri geziyoruz, her yerde gördüğümüz tablo şu; vatandaş da artık hizmetlerin getirileceği yönünde ümitlerini kesmiş durumda. Malatya Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında hak ettiği yapıya kavuşacak. Tüm bunlar için öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması gerekiyor. Koronavirüs sürecinde iktidar olmaması rağmen,  merkez belediyeler bizde olmamasına rağmen, Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba başta olmak üzere birçok belediyemizin imkânıyla katkılar sunmuşuz” ifadelerini kullandı.