casino siteleri

Koltuk Yıkama

Diğer Haber Girişi : 12 Mart 2022 14:55
Koltuk Yıkama

Her insanın yaşadığı mekândan istek ve beklentileri farklıdır. Bu istek ve beklentiler ortaya çıktıkça, mekân orada yaşayan insanın zevkini ve kişiliğini yansıtmaya başlar. Bir insanın evine bakarak nasıl bir hayat tarzına sahip olduğu, ne gibi zevkleri ve hobileri olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. İş yerleri de aynı şekilde sahip oldukları dekorasyon ve mimari ile işletme sahipleri ve çalışanlarının amaçlarını, hırslarını ve hedeflerini yansıtırlar. İnsan hayatının önemli bir kısmının geçtiği bu mekanlarda kullanılan mobilyalardan en önemlisi koltuklardır. Evlerde ve iş yerlerinde çeşitli amaçlarla kullanılan farklı türlerde koltuklar görmek mümkündür.

YouTube Haber arası

Ruhumuzun Aynası Evlerimiz, Bürolarımız

Evlerde, salonlarda kullanılan koltuklar daha çok akşamları ayakları uzatıp aile ile vakit geçirmekte kullanılırken, iş yerlerinde koltuklar beklenme odalarında veya üst düzey yöneticilerin odalarında samimi toplantılar için kullanılmaktadır. Evlerde yoğun olarak kullanılan koltukların yanında, iş yerlerinde kullanılan koltuklar daha fazla sayıda insan tarafından daha aralıklı olarak kullanılmaktadır. İki farklı kullanım türü de koltukların hızlı bir biçimde kirlenmesine yol açabilmektedir.

Evlerde ve iş yerlerinde koltukların en önemli kirlenme sebepleri ortamda içilen sigara ve benzeri tütün ürünleri, üzerlerine dökülen çay gibi içecekler ve özellikle sıcak mevsimlerde insan teridir.

Yumuşak doğu malzemelerinin iskelete oturtularak kaplanması ile üretilen koltuklar, kumaşların gözenekli dokusu sebebiyle kolayca leke ve kir tutabilmektedir. Gözenekli dokudan geçen pislikler zaman içerisinde koltuk içindeki yumuşak dolgu malzemesine işlemekte ve mikrop ve bakteriler için ideal bir yaşam alanı oluşturmaktadır.

Zaman içerisinde kötü kokulara yol açabilen bu mikrop ve bakteriler aynı zamanda koltuğa oturanların hareketleriyle havaya karışabilmekte ve odanın hava kalitesinin daha da düşmesine yol açabilmektedirler. Bunun yanında havaya yayılan bu mikrop ve bakteriler çeşitli hastalıklarında yayılmasına sebep olabilmektedirler.Bu durum özellikle astım ve diğer akciğer rahatsızlığı yaşayan kişileri ciddi anlamda rahatsız edebilmektedir ve ataklara yol açabilmektedir. Bu riskin minimize edilmesi adına koltuk yıkama ev ve iş yerlerinde hijyen adına önem arz etmektedir.

Teknolojiyle Gelen Hijyen

Günümüzde evlerde ve iş yerlerinde koltukların temizlenmesi için genellikle standart süpürgeler kullanılmaktadır. Normal şartlardakumaşa sinen pislikleri çekmekte çok başarılı olan süpürgeler, aynı performansı yumuşak dolgu malzemelerinde gösteremedikleri için tam bir hijyen sağlayamamaktadır.

Koltukların yıkanmasında, bu iş için özel üretilmiş makineler kullanmalıdır. Koltuk yıkama işlemiyıkanacak alana tazyikli su sıkılmasıyla başlar. Koltuğun durumu ve kullanılan kumaşın türüne göre sıcak su kullanımı tercih edilse de şart değildir. Ardından özel fırçalarla temizliğin daha etkili olmasını sağlamak adına kumaş için seçilmiş uygun temizlik malzemeleri uygulanır. En sonunda bu iş için özel olarak üretilen, sıvılara karşı dayanıklı yüksek basınçlı elektrikli süpürgelerle, daha önce koltuklara sıkılan suyun ve temizlik için kullanılan kimyasallar koltuğun yumuşak dokusu içinden çekilerek yıkama tamamlanır.

Bu özel donanım, kimyasal ve yöntemlerle koltuklar üzerinde çeşitli sıvı ve yemek dökümleri ile oluşan lekeler ve hapsettiği kötü kokular ortadan tamamen kaldırılabilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.