casino siteleri

Kömürhan Köprüsü açılış için gün sayıyor

Siyaset Düzenleme Tarihi : 14 Aralık 2020 20:54 Haber Girişi : 14 Aralık 2020 20:58
Kömürhan Köprüsü açılış için gün sayıyor
Kömürhan Köprüsü açılış için gün sayıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ulaşım yatırımları arasında yer alan Malatya ve Elazığ dahil bölgedeki 16 il için geçiş noktası konumundaki yapımı tamamlanan Yeni Kömürhan Köprüsü açılış için gün sayıyor.

YouTube Haber arası

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konumda bulunan 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli'nin yapımı tamamlandı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek açılışı için son çalışmalar yapılıyor.

 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürlüğünce Malatya-Elazığ illeri arasındaki kesimin bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması, daha konforlu ve güvenli bir ulaşımın temin edilmesi amacıyla 2014'te Karakaya Baraj Gölü üzerindeki yapımına başlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nde sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Dünyada kendi alanında 4. sırada yer alıyor

 

Milletvekili Çalık, 660 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki modern Yeni Kömürhan Köprüsü'nün tamamı yerli teknoloji, yerli mühendislik ve iş gücüyle yapıldığını, ters-y tipi kule olarak tek pilon ve orta açıklığı 380 metre olması özelliğiyle dünyada kendi alanında 4. sırada yer aldığını ifade etti. 

 

Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

 

Çalık, “Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu”nun açılışıyla birlikte mevcut yolun yaklaşık 1 kilometre kısalarak zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacağını, hızlı ve güvenli trafik akışı imkanı ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda kolaylık sağlanacağını ifade etti.

Çalık, proje kapsamında bir adet 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprünün bulunduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali Takmaz 15 Aralık 2020 09:12

    İnşallah yoncalı barajı da yapılır. O güzelim mümbit topraklar suya kavuşur. Emeği geçen herkese teşekkürler