Koyun ve keçi yetiştiricilerine hibe konusunda bilgilendirme yapıldı

Bölge Haber Girişi : 15 Kasım 2017 15:26
Koyun ve keçi yetiştiricilerine hibe konusunda bilgilendirme yapıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmay
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafında koyun ve keçi yetiştiricilerine verilecek olan hibe konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı

Damızlık koyun keçi yetiştiriciler birliği salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Malatya TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği İl Başkanı İhsan Akın ve yetiştiriciler katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği İl Başkanı İhsan Akın, TKDK’nın önümüzdeki ay içerisinde yeni ilana çıkacağı yüzde 70 kırsaldaki desteklemeler ve yatırımlarla alakalı küçükbaş hayvancılığı ilgilendiren destelemelerin olacağını belirterek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörümüz çok iyi çalışmalar yapıyor, bu anlamda inşallah Malatya’mızda istiyoruz ki küçükbaş yetiştiricilerimiz bu projelerden iyi şekilde yararlansınlar. Bu konuda herkesin özellikle yetiştiricilerimin bundan yararlanmasını ve bu destekleri almaları için bizler danışmanlık yapacağız. Bizler her zaman yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin yanındayız. Bize soracakları herhangi bir soru olursa veya proje noktasında farklı konularda kendilerine yardımcı olacağız” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, ise TKDK olarak koyun keçi yetiştiriciliği konusunda projeler olduğunu fakat Malatya İli ile ilgili çalışmaların tam istediğimizi seviyeye gelmediğini söyleyerek,” Bu konu önemli bir konu ve Malatya’da daha önceden var olan koyun keçi yetiştiriciliği son yıllardaki düşüşünü biz tersine çevirmek istiyoruz. Vereceğimiz destekler ve hibelerle bunu tam tersine çevirmek istiyoruz. Sağ olsun Başkanımız bu konuda çok büyük bir gayret içerisinde ve özellikle biz bazı bölgelerde koyun ve keçi yetiştiriciliğinin gelişmesine önem veriyoruz. Bu konu Malatya için de önemli ve bununla ilgili de üst düzey yetkililerimizle de görüştük. Onlardan da gerekli destekleri aldık. Bizim hedefimiz bundan sonra Malatya’da çıkacağımız çağrılarla en fazla projeyi koyun keçi yetiştiriciliği alanında vermek. Bu konuda Başkanımızın ve sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Allah nasip ederse önümüzdeki ay bu konuya ilgili çağrıya çıkacağız ve bizim desteklerimizle yaklaşık yüzde 50’si hibe olmak üzere inşaat ve ekipman desteğini vermekteyiz. Devletin de bu anlamda ciddi destekleri bulunmakta, buradaki arkadaşlarımız yetiştiricilerime gerekli bilgileri anlatacaktır” diye konuştu.