casino siteleri

Küçük esnaf şehrin ışığıdır

MESOB Başkanı Sayın Şevket Keskin'in geçenlerde sosyal medyada atmış olduğu güzel bir twit vardı..

Alışverişini AVM ve marketlerde yaparsın ama taziyene,hastana küçük esnaf gelir..

Gerek meydana gelen ekonomik krizler olsun gerekse herhangi bir afet durumunda etkilenen kesimlerin ilk sırasında küçük ve orta ölçekli işletmeler vardır..

Son yüzyılın en büyük afeti diyebileceğimiz ve bütün dünya'yı etkisi altına alan covıd-19 salgın hastalığı küçük ve orta işletme sahibi esnafı neredeyse bitirme noktasına getirdi..

Zaten büyük balık küçük balığı yutar misali devasa AVM ve marketler karşısında tutunmaya çalışan küçük esnaf gittikçe erimeye devam etmektedir..

Her krizde etkilenen küçük esnaf için sadece kredi ile işi çözmeye çalışmanın fayda vermediği gerçeği ortadadır..

Kredinin yanı sıra küçük esnafı rahatlatacak bazı kalıcı adımların atılması kaçınılmaz bir elzemdir..

Küçük ve orta ölçekli esnafı ayakta tutmak, var olan sıkıntıların  çözüme kavuşturulması için her platformda esnafın taleplerini dile getiren bir başkanın var olduğunu biliyoruz..

MESOB Başkanı Sayın Şevket KESKİN, Pazar günü Malatya AK Parti 7'inci olağan kongresine  teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan'a esnafın  Adan Z'ye olan taleplerini yazılı bir dosya sundu..

Şöyle taleplere bir göz gezdirdim..Gerçekten belki bir çok esnafın aklına gelmeyecek talepler dahi  bir bir kaleme alınmış..

MESOB Başkanı Sayın Şevket KESKİN'in Cumhurbaşkanına sunduğu talepleri buradan tekrar yazıp yazıyı uzatmamak adına   taleplerin sunulduğu haberi basından  takip edebilirsiniz..

Bütün esnaf olarak Cumhurbaşkanına ulaşma imkanı elbette ki bulunmaz bu görevi esnaflar adına MESOB Başkanı üstlenmişolup  başkanda üzerine düşen görevi yapmış talepleri Cumhurbaşkanına iletmiştir..

Sadece Başkan'ın bu talepleri iletmesi yeterli midir?

Başkan iletti diyerek kenara çekilmenin rehaveti belki de bu gün esnafın sorunlarının çözülmemesine sebeptir diyebiliriz..

Cumhurbaşkanı her hafta Malatya'ya gelmez ama icra makamındaki yetkili siyasiler her hafta sonu esnaf ziyaretleri yapmaktalar..

Sizi ziyarete gelen  icracı siyasiye  var olan sorunlar dile getirilmeli değil mi?

Sizi ziyarete gelenlere her şeyi güllük gülistanlık göstermek sorunları çözemediği gibi var olan sorunların gündeme gelmemesini sağlar..

İcracı siyasi  esnaf ziyareti yapar..

Nasılsınız işler nasıl..

Eh idare eder..

Allah'a şükür geçinip gidiyoruz..

Allah başımızdan eksik etmesin..

Evet şükür edeceğiz..

Şükür elbette ki bizim en büyük silahımızdır..

Ancak var olan sıkıntıları şükre bağlayıp kenara çekilmek  sorun ve sıkıntıları çözmez..

Yine geçenlerde icracı siyasilerimizin bir twitine denk gelmiştim..

Şöyle yazıyordu..

Bugün bağımsız, güçlü bir ülkeysek; geleceğe umutla bakan bir milletsek, bunu en çok esnafımıza, sanatkarımıza borçluyuz diyordu..

Bu twitin altında bir yorum vardı..Gerçi sonradan silinmiş olacak ki tekrar bakmak istedim  ama göremedim..

Yorum şöyleydi..

Evet esnaf ekonominin can damarıdır, şehrin ışığıdır..Güçlü ülke olduğumuzu esnafa borçluyuz ama esnafta her kuruma borçlu..

Sahiden küçük esnafın borçlu olmadığı kurum kaç tane çıkar..

Su, Elektrik,vergi,SSK primi, ilan reklam, çevre temizlik vs  liste uzadıkça uzuyor..

Elbette ki her esnafın  siyasi görüşü farklı farklıdır..

Görüşler ayrı ayrı olsa da esnafın sorun ve sıkıntıları ortaktır..

Var olan sıkıntıları sizi ziyarete gelen icracı makamlardaki siyasilere iletmeniz sizlerin ve MESOB Başkanının elini güçlendirecektir..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.