Kuraklık alarmı Malatya için de çalıyor

ÇEVRE Haber Girişi : 06 Aralık 2021 12:22
Kuraklık alarmı Malatya için de çalıyor
Kuraklık alarmı Malatya için de çalıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, iklim değişikliği nedeniyle kuraklık riskinin sık sık tekrarlanacağını ifade ederek bu duruma karşı acil önlem alınmasını ve özellikle tarımsal alanda yağış rejimine göre planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Sanal Instagram haber içi

 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye´nin 7 bölgesinde de ´olağanüstü kuraklık" yaşanıyor. Barajlar, göller, nehirler hatta yer altı sularının kurumaya başladığı Malatya´da Kasım-Aralık döneminde kısmi yağış da kuraklığı önlemeye yetmedi. Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek iklim değişikliğinin yağış rejimini değiştirdiğini belirterek Türkiye genelinde bu yıl yüzde 53 oranında su kaybı yaşandığını söyledi.
Çiçek, "Küresel iklim dengesizliği denilen bir sürecin içerisindeyiz. Geçmiş yüzyıllarda da böyle süreçler yaşanıyordu ama bu dönemlerde bu olayların sık sık ve şiddetli yaşanmaya başlandı. İklim değişikliği ile beraber yağış rejimleri değişti " ifadelerini kullandı.

 

İlhan içen  haber arası


Çiçek, iklim değişikliği nedeniyle kuraklık riskinin artık sık sık tekrarlanacağını kaydederek, bu riske karşı özellikle tarımsal sulamada önemli planlamalar yapılması ve tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Çiçek "Özellikle geleneksel tarım yöntemlerinden vazgeçip modern tarımsal ve modern sulama yöntemlerine geçmeliyiz. Bu konuda acil tedbirler alınmazsa ciddi bir riskle karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.