Kurban Bayramı’nda Hayvan Fiyatları Nasıl Olacak ?

Ekonomi Haber Girişi : 29 Ağustos 2016 13:57
Kurban Bayramı’nda Hayvan Fiyatları Nasıl Olacak ?

 Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, bu yıl kurban fiyatlarında fazla bir artışın olmayacağını belirterek geçen yıla oranla yüzde 5 ile 7 arasında bir fiyat artışının olacağını söyledi. 

Sanal Instagram haber içi


Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli kurban bayramına kısa bir süre kala vatandaşın merakla beklediği kurbanlık fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlhan içen  haber arası


Bu yıl fazla bir fiyat artışı beklemediklerini ifade eden Başkan Taneli, “İşletmelerimiz de bu yıl hayvan sayısı bakımından oldukça iyi durumda. Bu sene en fazla yüzde 5 ile yüzde 7 arasında bir fiyat artışının olacağını tahmin ediyoruz. Hayvanlarla ile ilgili bu sene Herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.
Geçen yıl Malatya’ya il dışından da kurbanlık hayvan sevkiyatının olduğunu anımsatan Taneli, ancak bu yıl işletmelerdeki hayvan sayısının fazla olması nedeniyle şehir dışında kesinlikle hayvan getirilmeyeceğini söyledi. Malatya'dan başka illere hayvan sevkiyatının olduğunu bu nedenle de kurbanlık fiyatlarında fazla bir artışın öngörülmeyeceğini ifade eden Taneli, “Üreticilerimizin hayvanlarını fahiş bir fiyatla üretici satmasınlar. Tüketiciler zor durumda bırakmasınlar. Tabii bunların bir maliyeti var hakikaten hayvancılık zor bir iş fakat maliyetini elde ettikten sonra mallarını satsınlar. Tüketicilerimiz kurbanlarını son güne bırakmasınlar. Kurban kesecek vatandaşlarımıza kurbanlarını şimdiden almalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.