Kurlarındaki Artış Malatya'da Cep Telefonu Sektörünü Olumsuz Etkiledi

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 19 Ağustos 2015 09:36
Kurlarındaki Artış Malatya'da  Cep Telefonu Sektörünü Olumsuz Etkiledi
Koalisyon görüşmelerinin


Piyasalardaki belirsizlik ve döviz kurlarındaki artıştan olumsuz yönde etkilenen sektörlerden bir tanesi de cep telefonu sektörü. Bu işle uğraşan esnafın tek isteği ise, piyasalardaki belirsizlik ortamının sona ermesini sağlayacak adımların bir an önce atılması.

Sanal Instagram haber içi


Malatya’da cep telefonu sektörü ile uğraşan esnaf Sami Bayram, dövizin yükselişi ve piyasada oluşan tablo ile alakalı konuşarak, “Doların ve Euro’nun siyasi belirsizlikten dolayı yükselişi tüm piyasaları olumsuz yönde etkilediği gibi bizi de olumsuz yönde etkiliyor. Sonuçta bizde evimize ekmek götürme derdindeyiz, siyasilerin bir an önce adımlar atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Siyasi belirsizlikten dolayı piyasada bir durgunluk yaşandığını belirten Bayram, “Yaşanan bu durgunluğa çözüm bulmak adına esnaf olarak bizim elimizden gelen bir şey yok. Herkes gibi bizde şu an sıkıntı yaşıyoruz, artık koalisyon mu kurulacak yoksa tekrar seçime mi gidilecek buna bir an önce karar verilmeli ve yapılması gerekenler yapılmalı” dedi.


Dövizdeki artışın kendilerine olumsuz yansıdığını dile getiren Bayram “Telefon sektöründe parası olan telefon alır, telefon gıda gibi temel bir ihtiyaç değil ama bizde sonuçta evimize ekmek götürüyoruz, Doların ve Euronun siyasi belirsizlikten dolayı yükselmesi tüm piyasayı etkilediği gibi bizi de etkiliyor. Sattığımız ürünlerde zaten uçuk fiyatlar var, bir de üstüne dövizdeki artıştan dolayı zam gelince fiyatlar fırlıyor ve bu da bizi etkiliyor sonuçta bizim ekmek kapımızda burası” diye konuştu.

İlhan içen  haber arası


Ülkenin bir an önce düzlüğe çıkması gerektiğini sözlerine ekleyen Bayram “Eğer bu şekilde devam ederse hepimiz zarar görürüz. Siyasiler artık bütün olsunlar çünkü siyasilerin yaptığı her olay bize olumsuz şeklide yansıyor. Öncelik vatandaş olması lazım eğer bunu yaparlarsa ülke sağlıklı bir ortama kavuşur” şeklinde konuştu.