casino siteleri

Kuş dile geldi, İsrail´e tepkisini bu sözlerle dile getirdi

ÇEVRE Haber Girişi : 14 Mayıs 2021 11:10
Kuş dile geldi, İsrail´e tepkisini bu sözlerle dile getirdi
Sivas´ta adeta dile gelen Japon isimli muhabbet kuşu İsrail´in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulme "Şerefsiz İsrail, Katil İsrail" diyerek tepki gösterdi.
Sivas´ta yaşayan hayvan sever Ömer Bayrak, pandemi sürecinde Tepeli cinsi muhabbet kuşu alarak beslemeye başladı. Bayrak, adeta bir Sivaspor taraftarı gibi yetiştirdiği kuşa ´Japon´ ismini verdi. Vaktinin çoğunu çok sevdiği kuşuyla geçiren Bayrak, yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede kuşa yaklaşık 50 kelime öğretti. Daha önceleri ´Kırmızı beyaz şampiyon Sivas´, ´Sivaslıyız gardaş´ gibi kelimeleri söyleyerek görenlerin hayrete düşüren kuş, bu seferde İsrail´in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulme "Şerefsiz İsrail, katil İsrail" diyerek tepki gösterdi.

6 ayda konuşmayı öğrendi
Ömer Bayrak, kuşunun 6 ayda konuşmayı öğrendiğini belirterek, " Pandemi döneminde eşimle beraber kuşumuzla ilgileniyoruz. Halk dilinde japonez, tepeli olarak biliniyor. Ben bunu aldığım zaman bana dediler ki yerli kuş al sen bunu konuşturamazsın dediler. Ben bunu aldığımda 1 aylıktı 5-6 ay içersin de konuşmaya başladı. Daha önce geldiğinizde kahrolsun PKK, kırmızı beyaz Sivas spor, cici kuş, babacık diyordu. Şimdi nereden baksan yaklaşık 50-60 tane kelime biliyor" dedi.

İki gün içinde öğrendi, İsrail´e lanet okudu
Bayrak, kahrolsun İsrail, şerefsiz İsrail sloganlarını iki günde kuşuna öğrettiğini ifade ederek, " En son meydana gelen İsrail´in yaptığı zulme tepkisiz kalmadık bizde kuşumuzu destekledik. 14 bin kilometre uzaklıkta Güney Amerika´nın Şili takımından Filistin´de ki kardeşlerimize destek geldi. Bende kayıtsız kalmamak amacıyla muhabbet kuşum yiğidoya kahrolsun İsrail, Şerefsiz İsrail kelimesini 2 gün içersin de öğrettim. Allah Filistin´de ki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Ben Amerika´dan ve diğer Avrupa Devletlerinden de aynı tepkiyi göstermelerini istiyorum" diye konuştu.