Kuyumcularda dolar ve altın bozdurma yoğunluğu yaşanıyor

Bölge Haber Girişi : 14 Ağustos 2018 14:32
Kuyumcularda dolar ve altın bozdurma yoğunluğu yaşanıyor
Dövizde yaşanan yükselişi
Dövizde yaşanan yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Adıyaman’da vatandaşlar soluğu kuyumcularda aldı.

Kuyumculara giden vatandaşlar elinde dolar ya da altınını bozdurarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine destek vermeye çalıştı.

Amerika ile Türkiye arasında yaşanan gerilimler sonrasında yükselişe geçen dolara ve altın fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, kuyumculara giderek ellerindeki dolarları ve altınları Türk Lirasına çevirdi.

Herkesi dolar ve altınları bozdurmaya davet eden Kuyumculardan Ali Karadağ, “Cumhurbaşkanımızın dolarınızı, altınlarınızı Türk parasına çevirin diye söylemesinden sonra Cuma’dan beri, ayın 10’nundan, 11’inden beri yoğun bir talep var. Tabi bozdurma talebi. Biz Türk parası yetiştiremiyoruz. Gelen arkadaşlara hep kart yazıyoruz, paralarını bir gün sonraya veriyoruz. Baya destek var, dolar bozduran da çok. Yani bazıları geliyor dolara lanet olsun diyorlar, bozduruyorlar ve bir daha almayacaklarını söylüyorlar. Yani bizlerde tarafız almasınlar. Şu son 3 gündür baya altınını bozduran hem yastık altında küçük çeyreğini getiren teyzelerimiz var. Çocuğunun kulağındaki küpesini çıkarıp satan var, sırf hükumetimize, devletimize destek olsun diye” dedi.

Dolarlarını Türk parasına çeviren vatandaşlardan Bektaş Solar ise “Bin dolarımız vardı cumhurbaşkanımız bozdurun dedi diye bizde bozdurduk. Bir daha da dolar almayacağız. Cumhurbaşkanımıza destek olacağız. Herkesin gelip dolarını ve altınını bozdurmak istiyoruz yani. Cumhurbaşkanımıza destek olmak için devletimize destek olmak için, ülkemiz için herkes bozdursun” şeklinde konuştu.

Altınlarını bozduran vatandaşlardan Mahmut Düşündü ise konuşmasında, “Hükümetimize destek olmak amacıyla yastık altındaki altınlarımın hepsini bozduruyorum. Doları kimse almasın, herkes Türk parasına dönsün” diye konuştu.