casino siteleri

MALATYA SANAL HABER AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Malatya Haber Girişi : 26 Mart 2017 15:00
MALATYA  SANAL  HABER  AİLESİNİN  ACI GÜNÜ
MALATYA SANAL HABER

Güzen insanlar güzel atlara zamansız biner giderler.
Malatya'nın ve Orduzu'nun yetiştirmiş olduğu yazı ve çizimleriyle edebiyat dünyasına katkı sunan malatyasanalhaber.com'un yazarlarından Mustafa DÜZLEME vefat etmiştir. Vefatıyla bizleri derin üzüntüye boğan Mustafa DÜZLEME'ye malatyasanalhaber.com ailesi olarak Allahtan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz.
Taziye yeri:

YouTube Haber arası

Orduzu Aslantepe mah.

MUSTAFA DÜZLEME KİMDİR

Mustafa DÜZLEME, 1951 yılında Malatya'nın Orduzu Kasaba'sında doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Şefika olup Orduzu'nun eski ailelerinden Düzleme oğullarındandır. İlkokulu Orduzu'da, ortaokulu ve liseyi Malatya'da bitirdi. İki yıl İstanbul Üniversitesi Arap-Fars Filolojisinde okuduktan sonra, beceri sınavıyla Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Grafik Bölümüne geçti ve bu bölümden mezun oldu. Gerek çocukluk, gerek gençlik yıllarında ikamet ettiği yerlerde, kültür çevreleriyle haşr ü neşr içinde bulundu. Kur'an, fıkıh, siyer ve Osmanlıca derslerine eğildi. Kifayet miktarı pek çok şey öğrendi.

Lise devrelerinde iken Osmanlılar döneminde Kadiri şeyhliği yapmış olan anne dedesi Boranlı Mustafa Baba'nın sohbetlerine katıldı. Bu arada Mevlana Celaleddin Rumi'nin tüm eserlerini okudu. 1969'un ilk yedi ayında diline gelen şiirleri yazıya geçirdi. Şiirlerinde "Bahri" takma adını kullandı. Üniversite hayatında İstanbul'da çıkan çeşitli günlük gazetelerde, dergilerde grafiker ressam olarak çalıştı. Değişik imzalarla hikaye, roman, karikatür v.b. gibi bir hayli çizgi resim eserleri yayımlandı.Başarı sertifikaları,şiltlerle ödüllendirildi.