Malatya 1 ayda mavi ve yeşile döndü

Sağlık Haber Girişi : 25 Aralık 2021 10:33
Malatya 1 ayda mavi ve yeşile döndü

Malatya´da ´´Hayat Eve Sığar (HES)" uygulamasında yer alan korona virüs yoğunluk haritasındaki 1 aylık değişime bakıldığında neredeyse kırmızı bölge kalmadı.

Sanal Instagram haber içi

 


3 Kasım tarihinde risk haritasına bakıldığı zaman Malatya´da birçok yerin kırmızı renge büründüğü görülüyordu. Aradan geçen 3 haftalık zaman diliminden sonra 24 Aralık tarihinde, haritadaki risk yoğunluğundaki azalma gözle görülür hale geldi. Uygulanan sıkı denetimler ve vatandaşların sokağa çıktığında önlemlerini almaları ve aşı olunmasının etkileri Malatya´da netice vermeye başladı. Korona virüs haritası 1 ayda bazı bölgede maviye, bazı bölgede ise yeşile döndü.
Malatya Soykan Meydanı´nda görüşlerini alınan vatandaşlar, maske, temizlik ve sosyal mesafe kullarına uyduklarını ve aşılarını yaptırdıklarını ifade ettiler.

İlhan içen  haber arası



"Virüsün bitmesi için kullara uymamız gerekiyor"
Bülent Türk isimli vatandaş, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisine karşı önlemleri aldığını belirterek, "Maske ve sosyal mesafe kullarına uyuyorum. Bazı vatandaşlarımızın maske takmadığını görüyorum. Virüsün bitmesi için maske ve kurallara uymamız gerekiyor" dedi.
Yakup Acar ise "Maske takmıyorum, aşı oldum" diyerek, korona virüs salgını nedeniyle aşı olduktan sonra fazla önlem almadığını söyledi. Acar, "Aşı oldum. Şu an cebimde ama maske takmıyorum. Sinovac aşımı oldum, Turkovac aşısını bekliyorum" şeklinde konuştu.
Ali Üzülmez de "Korona virüs salgını nedeniyle ülke olarak çok sıkıntı çektik. Ama bizim de vatandaş olarak kurallara uymamız gerekiyor. Maske takmayı unuttum. Şimdi takıyorum. Sosyal mesafe kullarına uyuyorum. Hijyen, maske, mesafeye herkesin uyması gerekiyor ki virüs bitsin" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erkan 25 Aralık 2021 19:13

    Evet kalmaz gelen hastalara covid testi yapmayıp normal gripsiniz diye gönderirseniz kimse kayıt altında olmaz İs renk yeşil de olur mavi de her gelene covidsin diye 8 er hap yutturup öldürdüğünuz insanların hakkını da nasıl vereceksiniz o da mahşerde hakiki nar kırmızısı ateşi ile bekliyor sebep olanları siz hiç merak etmeyin.