Malatya 6´ncı bölge teşviklerinden yararlanmaya devam edecek

Ekonomi Haber Girişi : 29 Aralık 2021 10:46
Malatya 6´ncı bölge teşviklerinden yararlanmaya devam edecek
Malatya 6´ncı bölge teşviklerinden yararlanmaya devam edecek

Malatya´nın, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6´ncı bölge desteklerinden faydalanma süresinin uzatıldığını bildiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Taleplerimize olumlu karşılık veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a Malatya´mız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Sanal Instagram haber içi

 

İlhan içen  haber arası


Malatya´nın da aralarında bulunduğu 24 il Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki organize sanayi bölgesi (OSB) veya endüstri bölgelerindeki yatırımlara 6´ncı bölge desteklerinin sağlanması 2021 yılıyla beraber sona erecekti. 28 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan kararla birlikte 6´ncı bölge teşviklerinin 1 yıl daha uzatıldığı duyuruldu.

"6´ncı bölge teşvikleri ilimiz için büyük önem arz ediyor"
Uzatılma kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "OSB´lerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatın artırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına katkı sunan Cazibe Merkezleri Programı´nın uzatılması taleplerimizi her platformda dile getirtik. Sanayisi ile büyüyen Malatya´mızın büyüme hızının düşmemesi için bu desteğin önemini her daim vurguladık. Süre uzatımı konusundaki taleplerimiz ve girişimlerimiz olumlu sonuçlanarak 6´ncı bölge teşviklerinin 1 yıl daha uzatılması kararı Resmi Gazete´de yayımlandı. 6´ncı bölge teşvikleriyle özellikle son yıllarda 1´inci OSB´mizin ek bölgesine yapılan yatırımlar hem ihracat hem de istihdam konusunda yüzümüzü ağartıyor. Göreve geldiğimiz 2018 yılından bu yana nitelikli firmalara yaptığımız yer tahsisleri ile 3 yılda ek 17 bin istihdamın önünü açtık. 6´ncı bölge teşvikleri ilimiz için büyük önem arz ediyor. Taleplerimizi olumlu değerlendiren ve sürenin uzatılmasına karar veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank´a ilgileri ve destekleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.