casino siteleri

Malatya çıplak heykel ayıbından kurtuluyor

Özel Haber Haber Girişi : 30 Mayıs 2021 14:09
Malatya çıplak heykel ayıbından kurtuluyor
Malatya çıplak heykel ayıbından kurtuluyor


Malatya’da birçok resmi töreninin yapıldığı ve her gün binlerce vatandaşın gördüğü Atatürk Anıtında Atatürk’ün heykelinin yanındaki çıplak heykel yine gündemde.

YouTube Haber arası

 

1940’lı yıllarda sözde sanat eseri olarak yapılan çıplak insan heykeli Orduevi önündeki Atatürk Anıtında bulunan çıplak heykelin sürekli gündeme gelmesi Malatyalıları da rahatsız ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi paylaşılan tören alanı maket görsellerine göre Atatürk’ün tek olarak yer aldığı başka bir heykel konulacak.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’ya  yeni meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli okul için imzalar atıldı. 
Başkan Gürkan Malatya’da yapılan törenler sırasında 8 yol birden kapanıyordu. Bu durum hem trafiği olumsuz yönde etkilerken hem de günümüz dünyasında bir tören meydanının olmaması hiç de hoş değildi. Milli Eğitim ile yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ek binalarının bulunduğu alan altı otopark üst kısmı ise güzel bir meydan düzenlemesiyle trafikte yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağı törenlerin rahat bir şekilde yapılacağı bir alan inşa edeceğiz. Bu alana başlanılmasıyla birlikte aynı anda da okul inşasına başlanacak. Hayırsever İş Adamımız ile yapılacak protokol çerçevesinde MESTON Şirketimiz Okulu en kısa süre zarfında yaparak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına kavuşturulması noktasında ilgili arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışarak en kısa sürede 24 derslik olacak okulumuzu Malatya’mıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Öğrencilerimize armağan edeceğiz. Bu sevinci ve bu coşkuyu bize yaşatan başta Hayırsever İş Adamımız Rıdvan Mertöz’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Bakanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu tür örneklerin artmasını temenni ediyorum” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tayfun 03 Haziran 2021 15:52

    en güzelii

  • Sevim 01 Haziran 2021 20:31

    Çok iyi oodu tez zamanda insallah heykel kalkar

  • Mücahit ALUÇOĞLU 31 Mayıs 2021 05:26

    Heykeli yıktın tamam da yenisine ne gerek var ?

  • Akil 30 Mayıs 2021 22:48

    Bu heykel herkesi rahatsız eden bir heykel değil. Heykel, resim vb. sanatsal eserleri sığ ve düz bir bakış ile değil anlamı ile yorumlamak bilmiyorsak öğrenmek gerek. O heykele bakmasını bilen yoklukla,giysisi olmayan insanlarla bayrağın ayakta kaldığını bir ülkenin yeniden kurulduğunu görmekte; bilmeyen ise çıplak diyip geçmektedir.

  • Barış - bizim barış 30 Mayıs 2021 20:51

    Yazik ondan rahatsiz olan sapikları ortadan kaldirmak lazim

  • Feridun 30 Mayıs 2021 14:30

    Emeği geçen herkese teşekkürler...Çok isabetli bir karar...