casino siteleri

Malatya'da 21 mahalle susuz kaldı

Malatya Haber Girişi : 23 Temmuz 2021 14:34
Malatya'da 21 mahalle susuz kaldı
Malatya'da patlama sonrası 21 mahalle susuz kaldı

İçme suyu kaynağı kanal suları sele boğdu. Nedeni henüz öğrenilemeyen patlama nedeniyle, Malatya’nın içme suyunu karşılayan içme suyu kaynağı( Kaptaj) bölgesi su baskınına maruz kalınca 21 Mahalle susuz kaldı.

Deprem konutları

 

MASKİ, tedbir amaçlı 21 Mahallenin içme suyu vanalarını kapattı. MASKİ Genel Müdürlüğü Kaptajdaki su baskınını (sel) ve 21 mahalleyi kapsayan içme suyu kesintisini sosyal medya hesabından duyurdu 

 

YouTube Haber arası

 “Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesi Kozluk mevkiinde bulunan Keklicek HES santralini besleyen sulama kanalının patlaması neticesinde KAPTAJ tesisimizde sel baskını yaşanmıştır. Tedbir amaçlı ana kaynaktan sular kesilerek, gerekli temizleme ve tahliye çalışmaları başlatılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. İçmesuyunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Genel Müdürümüz Mehmet Yaşar Karataş, çalışmaları bizzat takip etmektedir. Halkımıza duyurulur.” İfadeleriyle duyurdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali Rıza Bozkurt 24 Temmuz 2021 09:27

    Geçmiş yıllarda barajın suları Hes lere aktarıldığı için kuraklığın etkisi ile çiftçiler mağdur edildi ve aynı yıl yüzlerce artezyen kuyusu vuruldu,paralar yere gömüldü.simdi ise Cumhuriyet Örnek köyünde bayramın ilk günü birkaç saat akan sulama suyu şimdi ise Hes in DSİ vurdumduymazlığı çiftçiyi mağdur edecektir. Dsı bayramı bırakıp ,onarıma derhal geçmelidir.Valilik gerekki denetimi yapmalıdır.

  • Eren yaman 23 Temmuz 2021 14:55

    Maski Açıklama yapmak için açıklama yapmış içme suyunda hiçbir sıkıntı olmadığını beyan etmiş ama musluktan çamurlu su akıyor