Malatya'da 3 hemşireyi rehin aldı

Asayiş Haber Girişi : 02 Ekim 2021 15:21
Malatya'da 3 hemşireyi rehin aldı
Son dakika Malatya'da 3 hemşireyi rehin aldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne gelen madde bağımlısı bir kişi burada görevli 3 hemşireyi kırdığı bardağın cam kırıkları ile rehin aldı. 20 dakika boyunca hemşirelere dehşet yaşatan şahsın, polis ve güvenlik ekiplerinin müdahalesi ile etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Sanal Instagram haber içi


Dün gece hastanenin acil servisinde yaşanan olayda edinilen bilgiye göre, 112 ambulansı ile hastaneye getirilen bir genç, daha sonra eline geçirdiği bir bardağı kırarak dinlenme odasında bulunan hemşirelerin yanına girdi. Burada 3 hemşireyi kırık cam parçası ile rehin alan madde bağımlısı genç yaklaşık 20 dakika sonra hastanenin güvenlik görevlileri ve polis ekiplerince etkisiz hale getirildi.


Şok yaşayan hemşirelerde herhangi bir yaralanma olmazken, gözaltına alınan şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

 

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

 

01.10.2021 tarihinde ambulans ile hastanemize getirilen şahıs, saat 21.59'da herhangi bir kayıt işlemi ve muayenesi yapılmadan, ambulanstan kaçarak, acil servisin yan koridorunda birkaç odaya girmeye çalışmıştır. Şahıs, bu koridorda bulunan hemşire dinlenme odasının açık olduğunu farkederek, bu odaya girmiştir. Bu esnada dinlenme odasında bulunan 2 hemşire arkadaşımız ve hemen kendisinin ardından odaya giren 1 hemşire arkadaşımız olmak üzere 3 hemşiremizi rehin almıştır.

 

Saat 22.10'da güvenlik ve emniyet ekipleri kapıyı kırarak içeri girmiş ve şahsı etkisiz hale getirmiştir. Şahıs 22.12'de odadan çıkarılmıştır.

Bu süreçte, hemşirelerimizde hayati tehlike arz eden herhangi bir yaralanma olmamıştır.

Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyoruz.

3 Hemşire arkadaşımıza ve tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İlhan içen  haber arası

Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı tekrar şiddetle kınıyor ve bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.