MALATYA'DA 6. SINIF ÖĞRENCİSİ BUNU YAPTI

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 28 Mayıs 2017 11:08
MALATYA'DA 6. SINIF ÖĞRENCİSİ BUNU YAPTI
Malatya'nın En Güncel Hab

Vakıfbank Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Kerem Demir, evdeki elektrik süpürgesi bozulunca kendi imkanlarıyla elektrik süpürgesi yaptı. 
Okul hayatını sürdüren Kerem Demir, boş zamanlarında bulduğu malzemelerden elektronik eşyalar üretiyor. Kendi oyuncak arabasını da yapan Kerem, bugüne kadar güneş enerjisiyle çalışan maket araba, motorlu testere, çakmaktan motosiklet ile çeşitli el ve ev aletleri üretti. Minik mucidin son yaptığı ise herkesin dikkatini çekti. Minik Kerem annesinin temizlik yaptığı esnada bozulan elektrikli süpürgesinin yerine kendi imkanlarıyla mini bir elektrikle çalışan süpürge yaptı.

“Süpürge yapmaya karar verdim ve bunu yaptım”
Bozulan elektrikli süpürgenin yerine elindeki imkanlarla yeni bir süpürge yaptığını söyleyen Kerem, “Annem evde temizlik yapıyordu. Elektrik süpürgesinin bozulması nedeniyle yeni bir süpürge yapmaya karar verdim ve bunu yaptım. Tamamen kendi imkanlarımla yaptım bu süpürgeyi. Tabi bu biraz minisi oldu ama ben bunu geliştirmek istiyorum. Daha büyüğünü de yapabilirim” dedi.

“İleride yerli otomobil yapmak istiyorum”
Kerem, en büyük hayalinin yerli otomobil yapmak olduğunu da söyleyerek, “İleride yerli otomobil yapmak istiyorum. Bununla ilgili kafamda bazı projeler var. Oluşturacağım gövde bölümünden sonra motorunu yapıp, otomobili ortaya çıkarabilirim. İleride en büyük hayalim makine mühendisi olmak. Evde babam ve ağabeyim bana bu konuda destek oluyorlar. Okulda da müdürümüz ve Züleyha öğretmenim destek veriyorlar bana” ifadelerini kullandı.

“İnanıyorum ki Kerem zamanla çok daha iyi şeyler yapacak”
Kerem’in bilişim teknolojileri öğretmeni Züleyha Karaman ise yaptığı açıklamada, “Kerem her gün zaten elektronik ile sürekli iştigal halinde. Tabi biz onun bu haliyle mutlu oluyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Kerem bu sefer de bir elektrikli süpürge makinesi yapmış. Görünce gerçekten çok şaşırdık. İnanıyorum ki Kerem zamanla çok daha iyi şeyler yapacak” diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi