Malatya’da Ak Parti’den Başkan Kiraz’a Sert Tepki

Siyaset Düzenleme Tarihi : 31 Ekim 2020 13:21 Haber Girişi : 31 Ekim 2020 13:24
Malatya’da Ak Parti’den Başkan Kiraz’a Sert Tepki
Malatya’da Ak Parti’den Başkan Kiraz’a Sert Tepki

AK Parti Malatya İl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Fatih Can, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın, 'Malatya'ya ne yapılmışsa Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yapılmıştır' iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. 

Sanal Instagram haber içi

 

Can, 'Hadi Ordan Biz AK Parti'nin alın teri hizmetlerini kimseye yedirmeyiz. Bu Millet AK Parti öncesi Malatya'yı da, Türkiye'yi de çok iyi biliyor. Ucuz siyasi manevralarınızı kendi tabanınıza bile yutturamazsınız' dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyareti sonrası, yaptığı 'Malatya’ya ne yapılmışsa Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yapılmıştır' açıklamasına, AK Parti Malatya İl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Fatih Can tarafından tepki açıklaması gerçekleştirildi. Can, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Tabi, Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyaretini yakından takip eden biri daha varmış, O da Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya il Başkanı Enver Kiraz, Basına verdiği demeçte diyor ki; ‘’ Malatya’ya ne yapılmışsa Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yapılmıştır ‘’ diyor. Şimdi biz bu hastalığı bunların Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu‘nda daha önce gördük. O da; Başörtüsü sorununu biz çözdük, Marmaray’ı da biz yaptık gibi akla mantığa sığmayan çıkışlarla Türkiye halkının gözünün içine baka baka yalan söylüyordu. Siyaseten iflas etmiş bir partinin tükenmişlik sendromu içinde yalana tutunarak yükselişe geçeceğini zanneden bir zavallıydı kendileri. Şimdi görülüyor ki Genel Başkanlarındaki acınası durum, yerelde ki temsilcilerine de sirayet etmiş. Neymiş; ‘’ Malatya’ya ne yapılmışsa Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde yapılmışmış ‘’Hadi ordan, biz Ak Parti’nin alın teri hizmetlerini kimseye yedirmeyiz. Bu Millet Ak Parti öncesi Malatya’yı da, Türkiye’yi de çok iyi biliyor. Ucuz siyasi manevralarınızı kendi tabanınıza bile yutturamazsınız" diye konuştu.

Niyetlerini biliyoruz

 

'Bunların niyetini biz biliyoruz' diyen Can, "Bunlar; Genel Başkanlarının, FETÖ, PKK, PYD ve HDP savunuculuğu ile partilerinin terör örgütü karargâhına dönüştüğü imajını bizleri karalayarak yok etmeye çalışanlardır. Bunlar; Ülkesini her fırsatta dışarıya şikâyet etmeyi marifet bilip, vatandaşına uzak, onların sıkıntılarına uzak, onların değerlerine uzak bir siyasetle oturdukları koltuktan iktidar olmayı hayal eden hayalperestlerdir. Bunlar; vatandaşlarımızı küçümsüyor onların aklıyla alay etmeye çalışıyorlar. Malatyalı hemşerilerimiz Malatya’ya yapılan hizmetleri çok net görüyor ve her seçimde hizmetin adresine oy vererek bunlara cevabını vermiş oluyorlar. Diğer bir mesele kongre yapılması ile alakalı. Değerli arkadaşlar bir şekilde hayat devam ediyor. Pandemi süreci güzel bir şekilde yönetiliyor. Bu süreç içerisinde bizlerde Hükümetimizin uyguladığı tedbirler çerçevesinde fiziki, sosyal mesafelere riayet ederek, hijyen koşullarını sağlayarak kongrelerimizi gerçekleştirdik. Bunu şu an birçok siyasi parti yapıyor. Bizleri bu konuda eleştiren Enver Kiraz’ın salgının en şiddetli olduğu dönemlerde İstanbul İl başkanlarının kapalı salonlarda yaptığı toplantılarla alakalı tek cümle kurduğunu göremezsiniz. Yaklaşık üç aydır ilçe kongrelerimizi de yapıyorduk bu süreç içerisinde de Sayın İl Başkanının hiç sesi çıkmadı. Çünkü kendisi de kapalı mekân toplantıları yapıyordu. Ne olduysa Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyaretinden sonra oldu. Ak Parti gitti, gidiyor diye propaganda yaparken karşılarında ki tablo çok farklıydı. Malatya Cumhurbaşkanını yine bağrına bastı. Coşkulu ve yoğun bir şekilde ilgi gösterdi. Bu da sayın Kirazın kimyasını bozdu tabi" şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanımız CHP'li arkadaşlara bir şey çok öğretti

 

AK Parti İl Başkanına iftira atıldığı öne süren Can, "İl Başkanı İhsan Koca Malatya’nın sorunlarından, vatandaşın taleplerinden, habersiz demiş. Bu yalanı söylerken de takılıp kalmış, on beş kez talep kelimesini kullanmış.  İl Başkanımız Ak Parti’de üçüncü dönem il başkanlığı yapıyor. Bu partinin milletvekilliğini de yapmıştır. Bizim partimizin en önemli ilkesi, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok dikkat ettiği konu vatandaşla güçlü bağ kuran ve kurabilen kişilere görev vermesidir. Eğer biz gerçekten sizlerin itham ettiği gibi kişiler olmuş olsaydık Ak Parti’nin ve teşkilatlarının hali sizin partinizin hali gibi olurdu. Gerek il başkanımız, gerek milletvekillerimiz, gerek belediye başkanlarımız ve gerekse biz teşkilat mensupları topyekûn sahadayız. Vatandaşlarımızla, meslek kuruluşlarımızla, sivil toplum camiasıyla sürekli temas halindeyiz. Hizmet programlarımız buralardan gelen talepler doğrultusunda şekilleniyor. Deprem ve pandemi sürecinde, partimizin ve hükümetimizin ortaya koyduğu performans bunun en güzel örneklerindendir. Sadece bu süreçlerde de değil partimizin ana hedefi millete hizmettir. Biz bu millete hizmet için sürekli halkın içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. CHP'li arkadaşlara Sayın Cumhurbaşkanımız bir şeyi çok iyi öğretti. Onlara çok güzel rol model oldu. Halktan kopuk bir şekilde siyaset yapılamayacağını bütün CHP’li siyasetçilerimize öğretti. Enver Bey de payına düşeni almış olacak ki başarının sırrının halkımızla bir bütün olmaktan geçtiğini görmüş ve vatandaşlarımızın arasına karışmaya başlamış" dedi.

 

Defalarca seçim kaybetmiş birini örnek almasın

 

İlhan içen  haber arası

Can, CHP'nin, tutarsız, ilkesiz, çizgisiz siyaset yaptığını ileri sürerek, "Siyasetlerine bir omurga kazandırsınlar. Daha sonra bize akıl vermeye kalksınlar. Bir de son olarak şu çirkinliğe de cevap vereyim; Belediyelerin Cumhurbaşkanımızın gelişi ile alakalı astıkları afişleri diline dolayan İl Başkanı Enver Kiraz şunu bilsin 25 Ekim Pazar günü Malatya’mıza Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı Mazlumların umudu, zalimlerin ve onların yardakçılarının da yegâne hedefi Sayın Recep Tayyip Erdoğan gelmiştir. Devletin bütün kurumları devletin başını Malatya’da ağırlamada pay sahibidir. Devlet protokolü ona göre işlemiştir. Bizler de parti kongremiz ile alakalı yaptığımız tanıtım ve kampanyalarda sayın Cumhurbaşkanımızın ağırlanmasına ve karşılanmasına gayret gösterdik. Gayet şeffaf olan bu durumlara şaibe varmış gibi farklı anlamlar yüklemeye çalışmak tamda CHP’ye yakışır bir tarz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının içkisini açtırmak için İBB’den harcama olarak gösterdiği buşon parasına bakınca. Belediyelerimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar afişini assa azdır. Dedik ya tutarsızlık bunlarda parti vizyonu olmuş vaziyette. Çokta ciddiye almamak lazım fakat bu ara bunlarda Ak Parti’nin hizmetlerini sahiplenmeye çalışmak huy olunca bizlerde eserlerimize, emeklerimize, alın terimize sahip çıkmak zorundayız. Milletimiz bu ucuz girişimleri yemiyor ama yine de arada hatırlatmak gerek hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Sayın Enver Kiraz’a da Genel Başkanlarını fazla örnek almamasını tavsiye ediyoruz. Defalarca seçim kaybetmiş birini, siyasi büyük hatalar yapmış birini örnek alarak siyasette varılacak bir menzil yoktur" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.