Malatya'da Araba Çalıp Suriye'ye Gönderiyorlar

Asayiş Haber Girişi : 30 Ağustos 2015 15:00
Malatya'da Araba Çalıp Suriye'ye Gönderiyorlar
Türkiye’nin çeşitli iller

Malatya’da 27 Ağustos günü gece saatlerinde 44 KU 047 ve 44 LN 237 plakalı kamyonetlerin çalınmasının ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Amirliği ekipleri hırsızlardan birinin kimliğini tespit etti. Yapılan soruşturmada araç hırsızlarının GSM sinyalinden yine Malatya’ya geldiğini belirleyen polis ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonla 6 kişilik hırsızlık şebekesini kente geldikleri gece yakaladı.
33 DFJ 78 ve 02 KP 978 plakalı kiralık araçlarla Malatya’ya gelen çete üyelerinin 3 aracı daha çalmak için kente geldikleri tespit edildi.Gözaltına alınan H.K., M.H., M.Ç., F.Ö., İ.Ö. ve S.E. isimli şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınırken verdikleri ilk ifade de çaldıkları araçları Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürdükleri ve burada sınırın karşı tarafındaki terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye sattıklarını itiraf ettiler. Şebekenin şuana kadar Türkiye genelinde 60’a yakın araç çalma olayını gerçekleştirdiği de öğrenilirken hırsızlık şebekesinin örgüt bağlantılarının olup olmadığı da araştırılıyor.
Gözaltına alınan şüphelilerden F.Ö. ve S.E.’nin hırsızlık suçundan aranmalarının bulunduğu belirtilirken Malatya’dan en son çalınan 2 kamyonetin ise halen kayıp olduğu ve Suriye’ye gönderildiği ihtimali üzerinde duruluyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan 6 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.

Sanal Instagram haber içi