Malatya'da başpehlivan Ali Rıza Kaya oldu

Malatya Haber Girişi : 23 Ağustos 2021 11:50
Malatya'da başpehlivan Ali Rıza Kaya oldu

Malatya Darende ilçesi Darende Güreş Sahası'nda 173 sporcunun katılımıyla düzenlenen organizasyonda, başpehlivanlık için Ali Rıza Kaya ile İbrahim Bölükbaşı finalde karşılaştı.

Sanal Instagram haber içi

Çekişmeli geçen müsabakada rakibini altın puanla yenen Kaya, başpehlivanlığı elde etti.


Darende'de 68 yıldır karakucak güreşlerinin yapıldığına ifade eden Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, "İlçemizin güreş tarihi yüzlerce yıla dayanmaktadır. Bu yıl pandemi tedbirleri altında 68'incisini yapıyoruz. Darende, karakucak güreşlerinde birçok pehlivan yetiştirmiş önemli bir merkezdir. Bizler bu geleneği en güzel şekilde devam ettirmek için çaba gösteriyoruz." dedi.

Başpehlivan Ali Rıza Kaya da Darende'nin karakucak güreşlerinde önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Bugün başpehlivanlık bana nasip oldu. Çok mutluyum. Saha ve seyirci çok güzeldi. Zengibar Karakucak Güreşleri'nde şampiyon olmanın gururunu yaşıyorum." diye konuştu.

Organizasyonun güreş ağalığı ise iş insanı Vehbi Güzel'e verildi.

İlhan içen  haber arası

Etkinliğe, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.