Malatya’da buna kim dur diyecek

Gündem Haber Girişi : 10 Mart 2021 21:10
Malatya’da buna kim dur diyecek
Malatya’da buna kim dur diyecek

Yol kenarlarına atılan Hastane Tıbbı atıkları  insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor..

Sanal Instagram haber içi

Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit , Tecde Mahallesi Kayalık mevkiinde yol kenarına 15 gün içerisinde 4 defa tıbbı atık  bırakıldığını söyledi..

 

 Hastanelerde ayrı toplanması gereken tıbbı atıklar nasıl oluyor da yol kenarlarına bırakılıyor..

Kanun gereği hastaneler tıbbı atık malzemelerini ayrı ayrı bir yerde toplayıp yetkili kurum olan Büyükşehir Belediyesi tarafından tıbbı atık toplama aracına teslim etmesi gerekiyor..

Hal böyle olmasına rağmen 15 Gün içerisinde aynı noktaya 4 defa  kimliği belirsiz kişiler tarafından hangi hastaneye ait olduğu belli olmayan  tıbbı atık malzemesi döküldü.. 

 

İşin ilginç tarafı bu tıbbı atıklar hastanelerden nasıl çıkartılıyor..Bu işin takibi nasıl yapılıyor..Hastanelerde tıbbı atıklar diğer çöplerle birlikte mi dışarı çıkartılıyor..

 

Atılan tıbbı atıklar içerisinde serum şisesi,filyasyon ekiplerinin kullandığı şeffaf tulum,maske, kullanılmış enjeksiyon malzemeleri, serum lastikleri,eldivenler ve çeşitli tıbbı atıkların olduğu tespit edildi..

İnsanların yürüyüş yolu olarak kullandığı ve yerleşim yerlerinin hemen yanı başındaki yol kenarına bırakılması insan sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor..

 

Bazı iddialar duyuyoruz şöyle ki; Malatya Büyükşehir Belediyesi Hastanelerin tıbbı atıklarını toplama işini belli bir bedel karşılığı topluyor..Bazı hastanelerin bu bedeli ödememek için el altından diğer çöplerle birlikte dışarı atıldığı iddia ediliyor.Dışarı atılan çöpler özellikle kağıt toplayıcıları diye tabir edilen kişiler tarafından alınıyor.İçerisinde  işlerine yarayanlar alınıyor gerisi ise gelişigüzel yol kenarlarına atılıyor..

 

Muhtar Yiğit, insan sağlığını tehdit eder hale gelen tıbbı atıkların gelişigüzel yerlere atılmasının önlenmesini gerekli tedbir ve denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti..

İlhan içen  haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.