Malatya'da Ciddi bir deprem bekliyoruz

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 22 Eylül 2021 22:02
 Malatya'da Ciddi bir deprem bekliyoruz
Profesör Malatya'da Ciddi bir deprem bekliyoruz

Dün akşam Tokat'ta meydana gelen depremi değerlendiren Deprem uzmanı Profesör Naci Görür, Tokat'ta büyük bir depremin beklenmediğini ancak Malatya'da ciddi bir deprem beklediklerini söyledi.

Sanal Instagram haber içi

 


Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ve Tokat'ta meydana gelen depremleri yorumladı. Görür, Tokat depremi için "Bu yörede en son büyük bir deprem (7,0) 1942 yılında oldu. 3 bin kişi öldü, 6 bin 300 kişi yaralandı. Bu bölgede bu büyüklükte bir depremi daha uzun bir zaman için beklemiyoruz" derken, Malatya depremi içinse "Bu bölgede gelecekte ciddi bir deprem bekliyoruz” görüşünü paylaştı.


Bilim Akademi Üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tokat ve Malatya'da meydana gelen depremlerle ilgili görüşlerini paylaştı.

 

Ciddi deprem bekliyoruz

 

Malatya’daki depremin fay zonunda olduğunu, bu zonun Doğu Anadolu Fayı (DAF) ile olan kesişim bölgesinde yer aldığını belirten Görür, “Bu zonun DAF ile olan kesişim bölgesinde ve DAF üzerinde (Erkenek-Çelikhan) gelecekte ciddi bir deprem bekliyoruz” dedi.

 

Görür, söz konusu bölgede en son meydana gelen depremin 1893 yılında olduğunu belirtti.

İlhan içen  haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.