casino siteleri

Malatya’da Depremzedeler Yardım bekliyor

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 01 Eylül 2020 14:00 Haber Girişi : 31 Ağustos 2020 10:43
Malatya’da Depremzedeler Yardım bekliyor
Malatya İli Doğanyol İlçesi Yalınca Mahallesi sakinleri yardım bekliyor.

Malatya İli Doğanyol İlçesi Yalınca Mahallesi deprem sonrası hasarlı binaların yıkıldığı ve enkazların dahi kaldırılmadığını ifade ederek yetkililerden yardım istediler.

YouTube Haber arası

 

Yalınca Mahallesi sakinlerinin yaptığı açıklamada “Deprem sonrasında Devlet yetkilileri hasarlı tüm yapıları yıktı Ve bunu yaparken yıl sonuna kalmadan depremden zarar gören herkesin evleri ahırları devlet tarafından yeniden yapılacağı söylendi. Fakat şu anda hasar görmüş evlerin ahırların enkazı bile kaldırılmadı. Yetkililer  hasar gören evleri ve ahırlar  iş makinalari ile yıkıp kullanilamayacak hale getirip öylece bıraktı.” denildi.

 

 

Bir diğer sıkıntıları ise Malatya’da yaşayan bir vatandaşın şehir merkezinde evi varsa; köydeki evi depremde zarar görmüşse aynı şahsın birde merkezde evi varsa maalesef; bu vatandaş ikinci bir evi olduğu için evi zarar görse bile yardım alamıyor.

 

Mahalle sakinleri ise köylerde yaşayan birçok kişinin köy dışında herhangi bir gelirlerinin olmadığını ifade etmekte.  ilk başta hasarlı evlerin yıkılıp yapılacağı söylenildi, fakat evler yıkıldıktan sonra Malatya'da evi olanlara ev yapılmayacağı ifade edildi. Bu şekilde mağdur olan köylüler şayet ev yapmayacaklarsa neden evlerimizi yıktılar.? Biz gerekli tadilatı yapardık. Şu anda  ise sıfırdan ev yapmamız gerekecek, Köylerde ev yapmanın ciddi bir maliyeti var, ev yapılmazsa bu şekilde  mağdur olan köylüler köylerini terk etmek zorunda kalacaklarını ifade ettiler.

 

Birçoğu çocuklarının eğitimini sağlamak için köyde çalışıp üretip merkezde okuyan çocuklarının masraflarını karşıladıklarını ifade etttiler. 

 

Mahalle Sakinleri Başta Hemşerileri Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve diğer vekiller olmak üzere bütün Yetkililerden yardım istediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • önder gündüz 01 Eylül 2020 14:47

    bayramlı köyüde öyle ne gelen var ne giden

  • Volkan Buyukyıldırım 31 Ağustos 2020 12:17

    N yazıkkı. Evde oturamadığıma daır. Evrak ımzalattılar. N gelen var n de gıden.