Malatya'da Kadınlar Neden İtfaiyeci Olmuyor?

Malatya'da Kadınlar Nede

 

Kadınların itfaiyeciliğe olan bakış açısını konuştuğumuz Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı M. Hanifi Acar itfaiyecilikte en çok tercih edilen sistemin vardiyalı sistem olduğunu bu yüzden de kadınların genelde itfaiyeciliği tercih etmediğini belirtip, “İtfaiyeci kızlarımız da olmalıdır. Çünkü yangın yerinde ev sahipleri evini boşaltıp kaçıyorlar, kendi canını kurtarmaya çalışıyorlar. Burada sıkıntıda olan annelerimiz, bacılarımız, çocuklarımız oluyor o bayan itfaiyecilerinde onların yardımına koşması önem arz ediyor.” dedi

Toplumda büyük bir görev üstlendiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı M. Hanifi Acar ile itfaiyecilik adına konuştuk. Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Acar: “Alet işler el övünür diyorlar.  Bizim yüzük kesme aparatlarımız var eline yüzük sıkışmış insanların yardımına koşuyoruz yılan yakalamak için aparatlarımız var kuyuya düşmüş bir hayvanı kurtarmak için aparatlarımız var. Arkadaşlarımız bu aparatlar üzerine eğitimler alarak kurtarabiliyorlar karşıdakini.  Diğer vatandaşlarımızdan farkımız bu konuda eğitim almış olmamız.  Bu eğitmeleri aldığımız içinde toplumda en zor görev olan kurtarma işini başarılı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“BAYAN İTFAİYECİLERİNDE ONLARIN YARDIMINA KOŞMASI ÖNEM ARZ EDİYOR”

Ülke genelinde bayan çalışanlarının neredeyse yok olduğu bir iş kolu olan itfaiyecilikte durumun niçin böyle olduğunun bir değerlendirmesini yapan Acar: “ Ekipte 2 tane bayan çalışanımız var. Bunlardan biri sivil savunma amiri olarak görev yapmakta, bir tanesi de önlem şube müdürlüğümüzde ruhsatlandırma servisinde itfaiye zabıtası olarak görev yapmakta. Yangınlara müdahale noktasında ise bayan personelimiz yok. Bayanlar bizim için öncelikle annedir.  Bu iş kolunda genelde 24 saat nöbet sistemi olduğu için olduğu için genelde kız çocuklarını aileler itfaiyeciliğe yönlendirmiyorlar.  Ben onları haklı buluyorum. İtfaiyeci kızlarımız olabilir mi, olmalıdır ki şuan da bizim burada 2 bayan personelimiz var. Zaman içerisinde bayan personellerin daha da arttığını göreceğiz. Benim fikrimi soracak olursanız bu kızlarımız gündüzlü vakitlerde çalıştırılabilir. Çünkü yangın yerine gittiğimizde ev sahipleri evlerini boşaltıp kaçıyorlar, orada kendi canını kurtarmaya çalışıyorlar bazen o sıkıntıda olan annelerimiz, bacılarımız, çocuklarımız oluyor o bayan itfaiyecilerinde onların yardımına koşması önem arz ediyor. Biz onlara destek oluyoruz evet, ama bu yeterli olmuyor illaki. Bayanın dilinden bayan anlar hesabı. Bu yüzden ekipte bayanların olması fayda sağlayacaktır,  sıkıntı doğurmayacaktır.  Ama dediğim gibi sadece ilimizde değil genelde itfaiyecilikte vardiyalı sistem talep edildiği için bayanların itfaiyeciliği çok tercih ettiğini göremiyoruz” diye konuştu. 

Hanife Sarı Sonsöz Gazetesi

WhatsApp İhbar Hattı
0 552 717 08 44
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme

Malatya Sanal Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!