Malatya'da öğrenciler çöp topladılar

Eğitim Haber Girişi : 26 Mayıs 2022 22:09
Malatya'da öğrenciler çöp topladılar
Malatya'da öğrenciler çöp topladılar Benim Çöpüm Değil Ama Benim Doğam


Günlük çöp üretimi dünya genelinde 10 milyon tondur. Peki üretilen bu kadar çöpün ne kadarı toplanmaktadır? Ev çöplerinin 1.23 milyar tonu, sanayi çöplerinin 1.2 milyar tonu ve tehlikeli çöplerin 300 milyon tonu toplanmaktadır. Geri kalan çöpler ise doğaya dökülmektedir.

Sanal Instagram haber içi


Toplumsal farkındalık oluşturmak adına Doğa Koleji ailesi olarak Doğa Ortaokulu ve Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri, Orduzu mesire alanında "Benim Çöpüm Değil Ama Benim Doğam" sloganıyla hazırladığı çöp toplama etkinliğini gerçekleştirdi. 
Öğrencilerimiz yaşanabilir bir çevre için ve gelecek nesillere daha temiz bir doğa bırakmak için bu bilinçte olmamız gerektiğini uygulayarak göstermiş oldular.


Doğa Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimizden Duru Buğlem Diltemiz, "Mesire alanları en çok kullandığımız, doğanın biz insanlara armağanı ama ne yazık ki en çok çöpe rastladığımız yerler de burası. Doğanın her alanını temiz tutmamız gerektiği gibi en çok kullandığımız mesire alanlarının da temiz kalmasına önem vermemiz gerekiyor." 


Doğa Anadolu Lisesi öğrencilerimizden 9. sınıf öğrencilerimizden Hüseyin Mert Pektaş, "Doğa sadece biz insanların değil bütün canlıların evidir. Bizlerin her şeyden önce bu bilinçte olması gerekiyor. Bizler, bizden sonra geleceklere ve diğer canlılara daha temiz ve yaşanabilir bir doğa bırakmamız için bu konuda bilinçli birer bireyler olmamız gerekiyor." diye ekledi.


Doğa Ortaokulu Müdürü Gülsün Altın, bu tarz projelerin toplumsal bilinçlenme için önem arz ettiğini belirterek halkımızı "Benim Çöpüm Değil Ama Benim Doğam" demeye davet etti.

İlhan içen  haber arası

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.