casino siteleri

Malatya'da suya yüzde 25 zam

Malatya Haber Girişi : 13 Ocak 2023 08:47
Malatya'da suya yüzde 25 zam
Malatya'da suya zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı İkinci Oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MASKİ) su fiyatlarına Şubat ayından geçerli olmak üzere yüzde 25 zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Deprem konutları

 

Malatya Net Haber Gazetesinden Nevzat Kanar'ın haberine göre Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı İkinci Oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan tarifeler yönetmeliği ve tarifeler cetveli hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğünün teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Teklifle birlikte metreküpü 6,97 TL olan su yüzde 25 zamla 8,71 TL oldu. 

 

Gündem maddeleri arasında bulunan tarifeler yönetmeliği ve tarifeler cetveli hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğünün teklifi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin mahalleye dönüştüğünü, kırsal mahallelerin sudan indirimli yararlandığını ancak 5 yılın tamamlanmasıyla birlikte kırsal mahallelerin sudan indirimli faydalanamayacağını söyledi. Verilen önerge ile kırsal bölgelere yüzde 50 indirim uygulanacağından bahseden Mert, "Şuanda bütün köylerimiz dahil birinci bölge olarak görünüyor merkezdeki su tarifesine göre. Bununla ilgili bir düzenleme yaptık. Biz bu burada daha önceki kırsal mahallelerimizi yüzde 50 indirimli yaptık. Biz bununla ilgili diğer büyükşehirleri de araştırdık. Tek tarife uyguluyorlar ama biz kırsallarda yüzde 50 indirim, birinci maddeyi komisyona havale ettik. Kırsalı tekrar merkez dışında değerlendirip meclise getireceğiz. Tarife şeklini bu şekilde uygun gördük" dedi.

 

MASKİ’nin zam talebi yüzde 70

 

Artan maliyetlerden dolayı su fiyatlarına artış yapmak zorunda olduklarını belirten Mert, "Hem yatırım yapıp hem artan maliyetlerle baş edebilmemiz için yüzde 25 zam talebimiz var. En azından bir maaşı karşılaya bilelim diye zam kararı aldı. Daha yüksek artış istemiştik ama uygun görmediler. Biz yüzde 60-70 zam oranı istemiştik, yüzde 25 gibi bu sene yeterli denildi. Bunun dışında biz yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

YouTube Haber arası

Nevzat Kanar Malatya Net Haber Gazetesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan deniz 13 Ocak 2023 18:14

    Başkan çalışana %15 zam yapar suya %25 !

  • Galip 13 Ocak 2023 14:00

    Oğlunun özel kalemden memur yaptı ya. Maaşı ödemesi lazım doğru...

  • Kerem 13 Ocak 2023 08:58

    Doğru söylemiş genel müdür. Oğlunun özel kalemden alacağı memur maaşı çıkmalı... Ondan sonra hak dan hukukdan bahsederler...