casino siteleri

Malatya'da Suya yüzde 35 zam

Ekonomi Haber Girişi : 14 Ocak 2022 21:17
Malatya'da Suya yüzde 35 zam
Malatya'da Suya yüzde 35 zam

 

Deprem konutları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı III Oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MASKİ) su fiyatlarına Şubat ayından geçerli olmak üzere yüzde 35 zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Maddeyle ilgili söz alan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ'nin sadece Malatya merkeze değil tüm ilçe ve köylerine su götürmekle mükellef olduğunu belirterek, "Ayrıca burası tahsilat yaparken yatırım da yapan bir Genel Müdürlük, şebekenin yenilenmesi, kayıp kaçağın kontrolü gibi çalışmalar da yapılıyor. Son dönemdeki fiyat artışları ile alakalı bir su zammı yapmak zorunda kaldık. Örneğin biz MASKİ olarak 4,5 milyon elektrik bedeli öderken gelen elektrik zamlarıyla beraber bu tutar 10 milyona çıktı. Yani biz artık aylık 10 milyon TL elektrik parası ödeyeceğiz. Bunun haricinde yatırım yapıyoruz ve boru fiyatları 3 katına çıktı. Maaş zamları ve diğer girdiler de anormal bir şekilde artınca yüzde 35 oranında bir zam yapıldı. Tabii bu maliyetlere bakıldığı zaman aslında bizim yüzde 50 oranında bir zam yapmamız gerekiyordu. Ama Sayın Başkanım bu konuda ‘zammı minilimize edin gerekirse biz Büyükşehir’den takviye yapabiliriz’ diye bize talimat verdi" dedi. 

 

 

Suyu en ucuz biz kullanıyoruz

Mert, toplanan tahsilatın elektriğin ancak yüzde 40’ını karşıladığını anlatarak, "Büyükşehir Belediyesi olan illerin dezavantajı şu, Malatya Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlar, yüzde 100, kapanan belediyelerin baktığı bölgelerdeki vatandaşlar yüzde 50, kırsal ve köylerde yüzde 25 oranında su parası ödüyor. Yani bu topladığımız su paraları elektriğin yüzde 40’ını bile karşılamıyor. Bir de şöyle bir şeyi öngörüyoruz, artık TÜFE ile zam yapmayı düşünüyoruz. Her sene zam yapacağımıza TÜFE oranında zam gelsin. Hatta bu zamdan sonra Ocak-Şubat ve Martta da Tüketici Fiyatlarının yüksek çıkacağı tahmin ediliyor. Biz diyoruz ki bu ayları sübvanse edelim. 1 Nisan’dan itibaren enflasyonun düşük çıkacağı söyleniyor. Yüzde 1-2’lerde olacağı tahmin ediliyor. Bizde diğer Büyükşehir Belediyelerin yaptığı gibi TÜFE ile zam oranını belirlemeyi düşünüyoruz. Böylelikle bir daha vatandaşlarımız yüzde35-40 oranında zam görmeyecek. Bilindiği üzere Türkiye’de ucuz su kullanımında 1. sıradayız, bu zamdan sonra da yine 1. sırada olacağız. Malatya haricinde diğer Büyükşehir Belediyeleri ÜFE-TÜFE’ye göre zam yapıyor. Ama onlar yüksek bazda yapıyor" diye konuştu. 

 

Kaynak: Nevzat Kanar Malatya Net Haber Gazetesi

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Beydağı li 15 Ocak 2022 17:50

    Ne kadar çok masraf yapiyormussunuz ama ben Beydağı Mahallesi'nde 40 senedir yeni bir boru dosendigini görmedim neden zenginlere dosediginiz boruların parasını da bize dosuyorsunuz kime hizmet ettiyseniz ordan alacaksınız parasını bana ne sizin bana vermediginiz hizmetten paramı helal etmiyorum kardeşim.

  • Ercan Coşkun 15 Ocak 2022 07:01

    Maaş zanlarımı anormal attı memet mertttttt %26 çokmu

  • Galip 14 Ocak 2022 23:09

    Bakın büyükşehir belediyesi ni bu genel müdür yönetiyor. Kendine sahip çıkan hiç bir insanaa sahip çıkmadı. İhraç doneminde arkadan konuşan herkes yanında gerçek savunanlar kaldı ortada. Zaten maski olmuş aile efradı